Ingezonden persbericht


Den Haag haalt lancering restaurantgids GaultMillau binnen

DEN HAAG, Op maandag 26 oktober 2009 vindt de presentatie plaats van de Nederlandse uitgave van de restaurant- en hotelgids GaultMillau in het FORTIS Circustheater in Scheveningen. Deze dag zullen ruim 500 genodigden uit de top van de Nederlandse ^gastronomie en pers aanwezig zijn bij de lancering van de editie 2010 en bekendmaking van de GaultMillau Awards. De gemeente Den Haag heeft met GaultMillau Nederland een contract afgesloten waarmee de presentatie in ieder geval de komende drie jaar in Den Haag zal plaatsvinden.

In aanwezigheid van Wethouder Citymarketing Frits Huffnagel, Carsten Klint (gids coördinator GaultMillau), Anja Overhoff (directeur Den Haag Marketing) en Hendrik Wassenaar (directeur FORTIS Circustheater) werd tijdens een bijzonder feestelijke lunch in restaurant Le Cirque onder leiding van Chef de Cuisine Ruben van Dieten en SVH Meestergastheer Eduard van der Toolen de samenwerking bekendgemaakt. Directeur/hoofdredacteur van GaultMillau Nederland Jan van Lissum was op het laatste moment verhinderd doordat zijn vlucht uit Bordeaux was geannuleerd.

Primeur Den Haag

Met het binnenhalen van de presentatie van de Nederlandse editie van de internationale restaurant- en hotelgids GaultMillau wordt de in 2008 begonnen samenwerking uitgebreid. Den Haag had als eerste grote Nederlandse gemeente de primeur zich culinair te profileren met een apart hoofdstuk in de editie 2009 van GaultMillau. Hierin zijn duidelijk en overzichtelijk de beste restaurants en hotels van Den Haag en omliggende gemeenten weergegeven. Daarnaast heeft het hoofdstuk een herkenbare uitstraling door onder andere op de pagina's het afbeelden van het door Anton Corbijn ontworpen logo voor Den Haag. Het hoofdstuk sluit af met de belangrijkste informatie over Den Haag en bijzondere adressen met musea en bezienswaardigheden in de regio en een overzichtsplattegrond van de stad en omliggende gemeenten. De gemeente Haag onderstreept op deze wijze de aantrekkingskracht van Den Haag en omgeving.

Samenwerking

Om de presentatie van de gids de komende jaren te organiseren gaat GaultMillau Nederland een samenwerking aan met restaurant Le Cirque voor de ^culinaire invulling, het FORTIS Circustheater dat met de capaciteit en alle mogelijke faciliteiten het evenement onderkomen biedt en Maison van den Boer, dat kan buigen op een grote internationale ervaring op het gebied van topevenementen en gastronomie hoog in het vaandel heeft staan.

GaultMillau

De opgenomen restaurants en hotels in de GaultMillau gids worden tot de beste in hun soort van Nederland gerekend. GaultMillau was de afgelopen drie edities (2007-2008-2009) de meest verkochte internationale restaurant- en hotelgids in Nederland.

GaultMillau Nederland wordt uitgegeven door The Wine & Food Association. The Wine & Food Association is bekend als uitgever van JAARGIDS WIJN, het toonaangevende professionele wijnmagazine Proefschrift en De ProefKrant. Daarnaast is de organisatie verantwoordelijk voor de jaarlijkse productie van de vakbeurs Wine Professional in de Amsterdam RAI.