Ingezonden persbericht


Amsterdam, 8 september 2009

Innocent treft tegenstander van formaat

Zoals gisteren bekend is geworden is de opponent van Innocent Anyanwu, tijdens de derde Ben Bril Memorial, Sergio Palomo uit Spanje. De Memorial wordt gehouden op maandag 26 oktober in het Koninklijk Theater Carré. Het belooft het topgevecht te worden waar het organiserend comité op heeft ingezet.

Palomo is een ervaren bokser met een indrukwekkend palmares. Zo heeft hij al 21 overwinningen op zijn naam staan, waarvan 9 op KO, met slechts 3 nederlagen. Zijn boksstijl toont overeenkomsten met die van Innocent, waarbij meedogenloos naar voren wordt gebokst met de aanvaarding van het risico op tegentreffers. Het verschil tussen beide boksers is dat Palomo reeds meerdere internationale titelgevechten heeft gebokst.

"Palomo is een tegenstander waar Innocent zijn borst voor mag natmaken, maar de tijd van opbouwen is voorbij. Innocent is klaar voor de grote gevechten en dit is een groot gevecht", aldus Martin Jansen, de trainer en vertrouwenspersoon van Innocent.

Ook de kersverse promotor van Innocent, Real Fighters uit Bussum, is enthousiast: "Als Innocent in Carré zijn vorm aantoont zetten wij de volgende stap, het organiseren van het Europese titelgevecht."

Innocent zelf is er ook klaar voor: "Ik heb vrijwel het hele jaar door getraind. Voor de partij in Carré ben ik al acht weken in specifieke voorbereiding en daar komen nu nog zeven weken bij. Alle voorwaarden zijn aanwezig om mijn beste vorm ooit te tonen aan het publiek in Carré. Ik zal in een partij over 10 ronden de nodige obstakels moeten overwinnen, maar ik weiger mijzelf, het Nederlandse publiek en mijn dorpsgenoten in Ekwerazu Nigeria te teleurstellen."

-----------------------



Ingezonden persbericht