Gemeente Achtkarspelen


PERSBERICHT

2009/YG92
Buitenpost, 12 oktober 2009

Officiële opening survivalbaan Kootstertille

Maandag 26 oktober om 13.00 uur opent wethouder Sjon Stellinga van de gemeente Achtkarspelen officieel de survivalbaan in Kootstertille aan de Van Harinxmastrjitte. Iedereen is van harte welkom om deze opening bij te wonen.

De kinderen uit Kootstertille zijn vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van de survivalbaan en hebben vorig jaar met de scholen en de plaatselijke supermarkt een inzameling van statiegeldflessen gedaan voor dit project. Dankzij bijdragen uit het BOS-project, Vereniging plaatselijk belang Kootstertille en de Survivalclub is de realisatie van de survivalbaan mogelijk gemaakt.

De survivalbaan in Kootstertille is gelegen naast de gymzaal aan de Van Harinxmastrjitte. Tijdens de gymles kan er gebruik gemaakt worden van de survivalbaan. Maar ook buiten schooltijden kunnen kinderen hier terecht. De survivalclub zal de komende tijd kinderen en docenten instructie geven over de survivalbaan. Zo kunnen de docenten van de basisscholen uit Kootstertille de trimbaan onderdeel van de gymlessen maken.

De gemeente Achtkarspelen heeft de gezondheid van haar inwoners hoog in het vaandel staan. Om die gezondheid te verbeteren worden tal van projecten uitgevoerd, zoals een project om overgewicht te verminderen, alcoholgebruik onder jongeren terug te brengen en kinderen al op vroege leeftijd te stimuleren veel te bewegen en bewust te worden van gezond en ongezond gedrag.

Sinds 2007 wordt een tweetal zogenaamde BOS-projecten (Buurt, Onderwijs en Sport) onder de noemer 'HARTstikke gezond' uitgevoerd op de basisscholen in Boelenslaan en Kootstertille. Een van de onderdelen van die projecten betreft het creëren van een leefomgeving die kinderen uitdaagt om te bewegen. Uit de allereerste inventarisatie in Kootstertille kwam naar voren dat er behoefte bestond aan een survivalbaan.




Gemeente Achtkarspelen