Gemeente Delft

Vervangende stallingsruimte voor geparkeerde fietsen

Vanaf 26 oktober is achter het station meer ruimte om fietsen te parkeren. Deze ruimte is nodig omdat de fietskuil voor de blauwe panden op het Stationsplein binnenkort niet meer toegankelijk is.

Achter het station worden op verschillende plaatsen fietsenrekken geplaatst. Ook wordt gewerkt aan een nieuwe bewaakte fietsenstalling. Deze bewaakte parkeerplek komt in de oude Van Gend & Loos loods. Vanaf 26 oktober kunnen treinreizigers hun fiets al aan de achterzijde van het station kwijt in de onbewaakte fietsenstalling. De bewaakte fietsenstalling aan de voorzijde van het station blijft in stand tot de nieuwe bewaakte fietsenstalling in de Van Gend & Loos loods gereed is.

Vorige week is gestart de sloop van de blauwe panden. Vanaf 26 oktober worden hekken gezet om de "fietskuil" bij de blauwe panden. Geadviseerd wordt om fietsen volgende week al op de onbewaakte fietsparkeerplaatsen aan de achterzijde van het station te plaatsen. De fietsen die dan nog in de fietskuil staan kunnen erg stoffig worden. Deze fietsen mogen tot uiterlijk 2 november blijven staan, daarna worden ze verwijderd. Dit betekent dat verplaatsbare fietsen achter het station worden neergezet. Fietsen waarvan het slot moet worden doorgezaagd worden door de gemeente opgeslagen en kunnen later door de rechtmatige eigenaar worden opgehaald. Hieraan zijn geen kosten verbonden. De gemeente plaatst borden bij de fietskuil om fietsers te informeren. Ook worden fietshangers aan de sturen van de fietsen gehangen om fietsers te informeren. De gemeente registreert de kenmerken van de verwijderde fietsen, zodat de fietsen snel kunnen worden teruggevonden. Informatie over de verwijderde fietsen is verkrijgbaar bij de meldkamer van Toezicht Openbare Ruimte, 015-260 26 26.

Wethouder Anne Koning is blij dat de nieuwe stallingsruimte achter het station nu snel beschikbaar is: 'Dankzij de extra fietsenrekken achter het station en straks ook een bewaakte stalling in de loods kunnen we fietsers een goed alternatief bieden en kan de overlast door geparkeerde fietsen op het Stationsplein minder worden. We gaan op het trottoir ook duidelijk markeren waar fietsen mogen worden neergezet zodat de gemeente fietsen kan weghalen die buiten de markering staan en hinder opleveren voor het verkeer. '

Noot voor de redactie (