Ingezonden persbericht


Jonge Democraten (D66) kiezen nieuwe voorzitter

Afgelopen weekend hebben de Jonge Democraten hun 55e congres gevierd in Tilburg. Zo'n 150 leden reisden af naar Tilburg voor een weekend vol politieke stemmingen, gastsprekers en bestuursverkiezingen. Bij deze verkiezingen heeft de politieke jongerenorganisatie gelieerd aan D66 een nieuwe Landelijke Voorzitter gekozen.

Op zondagmiddag is Thomas Bakker verkozen tot nieuwe Landelijk Voorzitter van de Jonge Democraten. De 22jarige student bestuurs- & organisatiewetenschap uit Utrecht heeft na voorzitterschap van de afdeling Utrecht de overstap gemaakt naar het Landelijk Bestuur. Thomas wil het aankomende jaar sterk inzetten op onderwijs. "De kijk op onderwijs van de huidige regering is zorgwekkend. Er moet zo snel mogelijk meer geld voor onderwijs worden uitgetrokken. Onderwijs is geen kostenpost, maar een investering", aldus de nieuwe Landelijk Voorzitter.

Naast een Landelijk Voorzitter zijn op het landelijk congres andere bestuursleden verkozen: Wouter Verhaak (Penningmeester), Joyce Baars (Algemeen Secretaris), Jolien van Hooff (secretaris Politiek) en Eva Kunst (Scholing en Vorming).

Op zaterdag werd het congres toegesproken door Job Cohen. De PvdA-burgemeester ging het gesprek aan met de jongerenorganisatie over politiek en religie. Op zondagochtend kwam D66 partijleider Alexander Pechtold het conges heropenen van de Jonge Democraten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de persvoorlichter van de Jonge Democraten, Carola Zandbergen (06-21869934 / carola.zandbergen@jongedemocraten.nl)

--