Politie Drenthe

Maandag

Provincie Drenthe, 26-10-2009

Verdachte scooterdiefstal aangehouden
HOOGEVEEN Zondagmiddag hield de politie een 24-jarige Hoogevener aan als verdachte van een scooterdiefstal. Kort daarvoor had een 17-jarige eigenaar zijn scooter op De Punter geparkeerd. Toen hij na enige tijd terugkwam was deze verdwenen. Een buurtbewoner verklaarde gezien te hebben dat een onbekende man de scooter had meegenomen. De eigenaar ging hierna met versterking per auto op zoek en trof een onbekende man op zijn scooter aan in de Meerkoetlaan. De auto werd er voor gezet waarna de bestuurder aangehouden kon worden. Hij werd inverzekering gesteld en onderzoek volgt. (2009050013)

Autoinbraken

ASSEN Zondagmiddag vond er een autoinbraak plaats op een parkeerplaats bij De Smelt aan het Stadsbroek. Een ruit van een personenauto werd ingegooid waarna het navigatiesysteem werd ontvreemd. De 23-jarige eigenaar uit Veendam deed aangifte. (2009050017)

ASSEN Zondagavond deed een 43-jarige inwoner van Vries aangifte van inbraak in zijn auto. Deze stond geparkeerd aan de Doevenkamp. Een ruitje werd vernield waarna een navigatiesysteem en portemonnee met inhoud werd weggenomen. (2009050023)

Eenzijdige ongevallen met letsel
WITTEVEEN Zondagmorgen vond er een eenzijdig verkeersongeval plaats op de Mej. A. Talmanweg. Een 24-jarige autobestuurder uit Witteveen reed over de Mej. A. Talmanweg in de richting van Witteveen toen hij in een bocht de macht over het stuur verloor. Hij botste tegen twee in de berm staande bomen voordat hij tot stilstand kwam. Met onbekend letsel moest de man worden overgebracht naar het UMCG. (2009049984)

WATEREN Zondagavond raakte een 24-jarige vrouw uit Steenwijk gewond bij een aanrijding op de Appelschaseweg. De vrouw verloor in een bocht de macht over het stuur en kwam in een naast de rijbaan gelegen tuin tot stilstand. In verband met nekklachten werd ze overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. (2009050039)

Vernieling fietsen bij station in Beilen
BEILEN In de nacht van zaterdag op zondag werden maar liefst 67 bij het station aan de Stationslaan gestalde fietsen vernield. Deze werden uit de fietsenstalling gehaald en vernield op de rijbaan teruggevonden. Van de fietsen werden banden, verlichting etc. vernield. De politie gaat er vanuit dat stappubliek uit de LEF aan de Domoweg, via de Brinkstraat, daar werden planten uit bloembakken getrokken, naar het station is gelopen en de trein naar Hoogeveen heeft genomen. Daar kwam van het station eenzelfde melding over vernielde fietsen. (2009049987)

Ex aangehouden terzake bedreiging
DWINGELOO Een 52-jarige Assenaar werd zondagavond aangehouden omdat hij ervan verdacht wordt zijn ex met de dood te hebben bedreigd. Hij zocht haar op in haar woning aan de Entinghehof en vernielde daar meerdere goederen. De man werd in de omgeving aangetroffen, aangehouden en ingesloten. (2009050019)

Alcomobilisten
TYNAARLO Zondagmiddag hield de politie een 41-jarige inwoner van Winschoten aan. De man reed slingerend in zijn auto over de Groningerstraat richting Glimmen. Omdat hij op een stopteken niet reageerde kon hij uiteindelijk op de A28 ter hoogte van Glimmermade aan de kant gezet worden. Hij blies 595 ug/l waarna zijn rijbewijs werd ingenomen. (20090500220

ROGAT In de nacht van zondag op maandag bekeurde de politie een 30-jarige man uit Ruinerwold. Deze reed onder invloed, 365 ug/l, over de Industrieweg. (2009050064)

Schaftkeet brandt uit
EMMEN Een bij een in aanbouw zijnde woning aan de Henry Hudsonstraat geparkeerde schafkeet, brandde in de nacht van zondag op maandag geheel uit. In de schaftkeet liggende gereedschappen gingen eveneens verloren. De politie gaat uit van brandstichting. (2009050063)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.