Ingezonden persbericht


Persbericht

AXIANS gecertificeerd als Advanced Data Center Networking Infrastructure partner van Cisco

~ Netwerkspecialist één van de eersten in Nederland met certificering ~

Utrecht, 26 oktober 2009 - AXIANS is door Cisco benoemd tot Advanced Data Center Networking Infrastructure partner. Hiermee is de netwerkspecialist één van de eerste partijen in Nederland die deze certificering in huis heeft gehaald. AXIANS mag hierdoor het datacenter-portfolio van Cisco implementeren bij eindgebruikers.

Een belangrijk criterium voor de samenwerking is de visie van AXIANS op cloud computing, die naadloos aansluit bij Cisco's Data Center 3.0-strategie. De leverancier ziet vanuit haar netwerkexpertise dat organisaties een bepaalde ontwikkeling doormaken in de richting van de private cloud, waarin applicaties vanaf een centraal, gevirtualiseerd datacenter worden geleverd aan eindgebruikers. Server-, netwerk-, storage- en virtualisatiecapaciteit worden hierbij verenigd in één energiezuinige oplossing. Het realtime beheer van infrastructurele diensten vanuit gevirtualiseerde servers staat hierbij centraal.

Rob Wennekendonk, Managing Director van AXIANS: "De expertise van Data Center 3.0 is voor ons essentieel om klanten goed te kunnen adviseren op het gebied van cloud computing. We zijn er trots op dat we als AXIANS deze certificering mogen ontvangen."

Fred Gerritse, Directeur Channels van Cisco Nederland: "We zijn blij met het commitment van AXIANS. Vanwege het grote belang dat we hechten aan onze Data Center 3.0-strategie, selecteren we onze partners zorgvuldig. AXIANS is al jaren een toegewijd partner van Cisco en deze certificering is het bewijs van ons succesvolle partnership."

BERICHT VOOR DE REDACTIE