Ingezonden persbericht


DC09-337 26 oktober 2009

BT levert ip-telefonie oplossing aan prorail

Convergente vast-mobiele oplossing geeft ProRail-medewerkers meer flexibiliteit

Railinfrastructuurbeheerder ProRail heeft een vierjarig miljoenencontract met BT afgesloten. De overeenkomst omvat het ontwerp, de bouw en het beheer van een IP-telefonieoplossing die vaste en mobiele telefonie samenbrengt. Hiermee worden medewerkers flexibeler en in staat gesteld beter samen te werken. In het project zijn 3.200 medewerkers betrokken, waarvan de meerderheid in de regio Utrecht werkzaam is. De implementatie is naar verwachting eind eerste kwartaal 2010 gereed. Omdat de bestaande telefooncentrales aan vervanging toe waren besloot het management van ProRail het telefoniebeleid te herformuleren: "We streven nu naar een significante vermindering van het aantal vaste telefoons. Ons nieuwe beleid - 'Mobiel tenzij...' - betekent dat iedereen een mobiele telefoon krijgt, tenzij de functie anders vereist", aldus Udo Groen, directeur operatie bij ProRail. Bas Burger, CEO van BT Benelux: "Het besluit van ProRail om met ons in zee te gaan bevestigd het vertrouwen in BT. Ik ben ervan overtuigd dat medewerkers blij zullen zijn met de grotere flexibiliteit die de nieuwe vast-mobiele infrastructuur biedt en ook effectiever kunnen samenwerken." Het project omvat integratie van vast/mobiel, integratie van het nieuwe IP-telefonieplatform met gebruikers op bestaande systemen, call centre-functionaliteiten en vierentwintig uur per dag support.

Einde

Over BT
BT is een van 's werelds grootste leveranciers van communicatieoplossingen en -diensten en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de wereldwijde levering van netwerkgebaseerde IT-diensten; lokale, nationale en internationale telecommunicatiediensten aan onze klanten voor thuisgebruik, op kantoor en onderweg; producten en diensten op het gebied van breedband en internet, alsook convergente vast/mobiele producten en diensten. BT is actief met vier divisies: BT Global Services, Openreach, BT Retail en BT Wholesale.

In het boekjaar 2008-'09, dat eindigde op 31 maart 2009, behaalde BT Group een omzet van 21.390 miljoen Britse pond. British Telecommunications plc (BT) is een volledige dochteronderneming van BT Group plc waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group zijn verzameld. BT Group plc is genoteerd aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

Bezoek voor meer informatie over BT: http://www.bt.com/aboutbt. Beeldmateriaal van BT is te downloaden op: http://imagelibrary.btplc.com.

Over ProRail
ProRail is verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland: aanleg, onderhoud, beheer en veiligheid. Zo'n 3.200 medewerkers zorgen ervoor dat elke dag, 24/7, 1.200.000 reizigers en 100.000 ton goederen op hun plaats van bestemming komen, met ruim 6.000 treinen over 6.830 kilometer spoor.