Ingezonden persbericht


Milieubewuste breeklijm vervangt wikkelfolie

Panhuijsen haalt ijzersterke Slip-Stop naar Nederland

Slip-Stop is de nieuwste oplossing voor producenten die hun goederen veilig, milieubewust en betaalbaar het warehouse willen laten verlaten. Slip-Stop is een onzichtbare lijm die geen sporen of schade nalaat en dozen, bags en goederen ijzersterk met elkaar verbindt. Gebruik van Slip-Stop zal in veel gevallen het omwikkelen van pallets met folie overbodig maken.

IJzersterke horizontale verbinding
De speciale structuur van deze breeklijm realiseert een horizontale lijmverbinding met een beperkte droogtijd. Dit geeft flexibiliteit in handling. Na het aanbrengen van de lijmlaag, kan de volgende laag goederen of dozen tot wel een uur later worden aangebracht zonder dat dit de sterkte van de verbinding beïnvloedt. De lijmverbinding is te verbreken door een verticale verplaatsing, zoals het afnemen van een doos van de stapel. Slip-Stop is op verschillende manieren aan te brengen: machinaal, handmatig met lijmpistool of volledig handmatig bij zeer kleine aantallen. Panhuijsen Verpakkingen is importeur van Slip-Stop en alle aanverwante producten, zoals de machine.

Veilig en snel
Commercieel directeur van Panhuijsen, Michiel van Dijk, ziet Slip-Stop als een perfecte vervanger voor wikkelfolie. "Zeker voor stabiele producten en dozen, is het gebruik van wikkelfolie voortaan overbodig. Dus kan de verpakkingenbelasting behoorlijk worden gereduceerd. Bovendien is het gebruik van Slip-Stop milieubewust en bijzonder veilig. We zien kansen in de food- en beveragesector, waar pallets worden volgestapeld met één en hetzelfde artikel. Daarnaast biedt Slip-Stop ook voordelen voor bijvoorbeeld de petrochemie. De lijm is niet brandbaar. Bij folie heb je te maken met elektrische lading en dus explosiegevaar. Ook dat risico is bij gebruik van Slip-Stop uitgesloten."

Milieubewuste verpakkingsoplossingen
Panhuijsen heeft in het assortiment ook volop andere artikelen die bewust verpakken eenvoudiger maken. BonusTape is hiervan een voorbeeld. Deze tape bevat per rol driemaal zoveel tape dan een normale rol, vanwege het kleinere openingsgat. Dat betekent: minder transportkosten, minder opslagkosten, minder afval en minder vaak vervangen. Een tweede bewust product is Max-StretchT. Deze nieuwe handstretchfolie heeft een dunne, maar sterke structuur. De folie is geoptimaliseerd en zo geproduceerd dat de dunne structuur geen voorrek meer vereist. Gebruik van deze folie realiseert een volumebesparing van 25 procent ten opzichte van reguliere handfolie.

Noot voor redacties