Ingezonden persbericht


Makhlouf winnares Millenniumschoen Award 2009

Amsterdam, 26 oktober 2009 - Hardloopster Zainab Makhlouf heeft de Millenniumschoen Award 2009 gewonnen. De Millenniumschoen Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een Nederlandse topsporter, trainer of coach die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor sport en ontwikkelingssamenwerking. Naast Zainab Makhlouf, waren dit jaar Clarence Seedorf, Frans Derks, Vera Pauw en Barbara de Loor genomineerd.

Zainab Maklouf dankt de uitverkiezing aan het feit dat zij 'Be InterACTive' heeft opgezet, een hardlooporganisatie voor Marokkaanse vrouwen. Doel van 'Be InterACTive' is om de sociale positie van allochtone vrouwen te verbeteren: hen uit hun isolatie te halen en te emanciperen. Kijk voor meer informatie over 'Be InterActive' op www.beinteractive.org. In 2006 won oud-profvoetballer Aron Winter de Millenniumschoen Award, in 2007 atlete Lornah Kiplagat en in 2008 voetballer Clarence Seedorf.

De uitreiking had plaats op zaterdag 24 oktober jl. tijdens het event Re:shape in WATT Rotterdam (onderdeel van de Millenniumtour 2009).


Noot voor redacties


Ingezonden persbericht