Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Leidschendam, 26 oktober 2009

Kamer slecht voorbereid op debat over winkeltijden CPB rapport geeft onvoldoende zicht op effecten aanpassing Winkeltijdenwet

Detailhandel Nederland pleit morgen met paginagrote advertenties in de landelijke dagbladen voor een uitgebreid onderzoek naar de gevolgen van de nieuwe Winkeltijdenwet. Het wetsvoorstel wordt dinsdagavond in de Tweede Kamer behandeld. De detailhandel vindt het onbegrijpelijk dat er nog steeds geen degelijk onderzoek naar de effecten van de beperktere zondagsopening heeft plaatsgevonden. Het Centraal Planbureau (CPB) heeft slechts een bureaustudie met bijzondere aannames en schattingen gepresenteerd, terwijl de inkomsten van winkeliers en de banen van vele medewerkers op het spel staan.

Zolang er geen duidelijkheid is over de gevolgen van het wetsvoorstel, pleit Detailhandel Nederland er voor de Winkeltijdenwet niet te wijzigen. In de huidige economische situatie willen ondernemers en medewerkers niet geconfronteerd worden met nog meer onzekerheid.

Detailhandel Nederland is het samenwerkingsverband van de Nationale Winkelraad van MKB- Nederland en de Raad Nederlandse Detailhandel (RND). Detailhandel Nederland vertegenwoordigt alle winkeliers van Nederland.


Noot voor redacties


Ingezonden persbericht