Singles weten te weinig van Activiteitenclubs


AMSTERDAM, 20091026 -- Activiteitenclub Ugo4it, actief in Amsterdam en weide omgeving, constateert steeds vaker dat 30, 40, 50 en 60-plussers die aan een tweede leven beginnen en een nieuw vriendennetwerk op willen bouwen na een scheiding, verhuizing of pensionering, niet weten dat activiteitenclubs bestaan en wat er gedaan wordt.

Heel vaak krijgt Debbie Houtman, eigenaar en organisator van activiteitenclub Ugo4it te horen dat mensen blij zijn hen uiteindelijk gevonden te hebben. Dat deze club een belangrijke aanvulling is in het vinden van nieuwe contacten voor een sociaal netwerk. "Helaas worden activiteitenclubs slecht onder de aandacht gebracht vanwege het feit dat er geen dating, of sex aspect bij zit en het daardoor minder spannend lijkt. Maar niet iedereen is direct op zoek naar een nieuwe levensgezel of spannende date. Uitbreiding van het netwerk door leuke nieuwe vrienden en een gezellig leven is voor veel mensen veel belangrijker en vergroot bovendien de kans op een partner sowieso."

Activiteitenclub Ugo4it onderscheidt zich al ruim 16 jaar door een warme vriendenclub te vormen. Debbie: "De meeste mensen die gebruik maken van een activiteitenclub doen dat om vrijblijvend leuke, nieuwe mensen te ontmoeten en tegelijk allerlei activiteiten te ondernemen. Kortom een leuke dag weg in goed gezelschap!"

Bij Ugo4it gaat het erom dat iemand zich op zijn gemak voelt binnen de groep en niet om met massale groepen onderweg te zijn, waarbij hij als individu in de massa opgaat. "Een klein groepje is veel persoonlijker. De mensen komen dan werkelijk met elkaar in contact en niemand voelt zich verloren," zegt Debbie enthousiast.

Ugo4it staat niet alleen voor kwaliteit maar ook voor betrokkenheid. Zo is een zeer tevreden, hecht en enthousiast ledenbestand ontstaan dat met veel plezier nieuwe mensen wil leren kennen en deze nieuwe mensen met evenveel enthousiasme in haar midden verwelkomt. Deze betrokkenheid wordt bereikt door bijvoorbeeld bij de leden thuis een workshop of spelletjesavond te organiseren, naast gangbare activiteiten als sport en spel, een rondleiding, of een festivalbezoek. Ook samen op vakantie gaan zoals naar Oerol, fietsen in Parijs en wandelen in de Ardennen zorgen voor diepgaande en langdurige contacten onder de deelnemers.

Ugo4it is als activiteitenorganisatie gevestigd in Amsterdam maar ook actief in de weide regio als zelfs in het buitenland voor korte en langere vakanties. Haar leden komen dan ook uit alle windstreken. "Daarom probeert Ugo4it ook altijd carpoolafspraken te organiseren zodat het voor iedereen betaalbaar en gezellig blijft om deel te nemen," aldus Houtman.

Wil je meer weten over Ugo4it kijk dan even op de website www.ugo4it.nl