Troostgeschenk.nl winnaar persprijs International Funeral Awards 2009


De Oscar in Uitvaartland

NIEUW-SCHOONEBEEK, 20091026 -- `Troostgeschenk.nl ontvangt Persprijs voor `Oscar in Uitvaartland' Troostgeschenk.nl uit Nieuw-Schoonebeek (Drenthe) heeft met haar Troostgeschenken en gedichten de algemene Persprijs gewonnen bij de International Funeral Award 2009. Initiatiefnemers Karin Wemhoff en Elles Blaauwgeers dongen mee naar deze `Oscar voor de uitvaartbranche'. Tijdens de gala-uitreiking op zaterdag 24 oktober jongstleden vertegenwoordigden Karin en Elles hun `Troostgeschenken'. Een klein geschenkje, waarmee je kunt zeggen `Ik denk aan je' of `Ik leef met je mee', wanneer woorden tekort schieten en je eigenlijk zo veel wilt zeggen.

De Funeral Awards werden in Aarschot (België) voor de 11e keer uitgereikt aan bedrijven, organisaties of overheden die zich onderscheiden op het gebied van vernieuwing in de uitvaartbranche in Nederland, België en Duitsland.
De algemene persprijs ging naar Troostgeschenk.nl omdat was gebleken dat aan hen het meest aandacht werd besteed door de landelijke en regionale media, maar ook door de bestaande relaties die de nominatie van Troostgeschenk op een hartverwarmende manier vermeldden op hun website, blog of Hyves-groep. Een enorme blijk van waardering, aldus Karin en Elles. Misschien zijn we over dit feit nog wel het meest verheugd. Het geeft aan dat we ontzettend gewaardeerd worden, dat we mensen kunnen helpen in moeilijke tijden en dat er velen steun en troost bij ons vinden. Dit is waar we het uiteindelijk voor doen; mensen helpen die machteloos staan omdat ze hun gevoelens en gedachten moeilijk kunnen uiten aan een vriend, familielid of bekende die verdrietig is en troost nodig heeft.

Op de website www.troostgeschenk.nl zijn onder andere Troostgeschenken te vinden. Het zijn kleine geschenkjes met een symbolische waarde, waarmee je kunt laten weten dat je met iemand meeleeft. Wanneer het noodlot toeslaat zijn woorden vaak moeilijk te vinden, en juist op zo'n moment wil je laten weten dat je begaan bent met die ander.
Troostgeschenk.nl is echter niet alleen een webwinkel, waar geschenkjes gekocht kunnen worden, maar een belevingswinkel. Op de site staan namelijk ook allerlei gedichten en gedachten die iedereen vrij kan gebruiken om een ander tot steun te zijn. Wanneer je bijvoorbeeld een kaartje wilt sturen en je geen idee hebt hoe je meelevende gedachten moet verwoorden.
Op de website zijn alle geschenkjes te bestellen. Ook kan er op verzoek een persoonlijk gedicht voor iemand gemaakt worden, zodat je ondanks dat het erg moeilijk is om je woorden uit te drukken, toch bij de ander aan kunt geven wat je eigenlijk zou willen zeggen.

Op dit moment zijn het bijzondere tijden voor Troostgeschenk. Want op donderdag 15 oktober verscheen ook nog de eerste gedichtenbundel van Karin: `Troostgeschenk - herkenning in verlies'. De bundel is geen verzameling luchtige gedichtjes, het zijn woorden die recht uit haar hart kwamen, nadat ze haar dochter Annemiek in 2000, nog maar 9 jaar oud, had verloren.
Karin hoopt met de gedichten het gevoel van gemis, verlies en verdriet te verwoorden, maar ook de kracht die je kunt vinden diep in jezelf, door naar jezelf te luisteren en te kijken. Kracht die nodig is om het leven weer aan te kunnen zonder een dierbare die iemand ontvallen is. Deze bundel is bedoeld als een Troostgeschenk, die je aan iemand kunt geven ter ondersteuning voor de weg die diegene te volgen heeft. Het is te koop bij elke goede boekhandel in zowel Nederland als Vlaanderen en kan uiteraard ook worden besteld via de website www.troostgeschenk.nl.

"We zijn heel erg blij en trots op deze ontwikkelingen", aldus Elles en Karin. "Dit is een pluim op onze hoed, het geeft aan dat ons bedrijf van toegevoegde waarde is tijdens een proces in een mensenleven dat verdrietig is en waar troost zo'n grote steun kan bieden".



Mijn mond staat stil
Maar dat wil niet zeggen
dat ik eigenlijk niets zeggen wil
Mijn hart schreeuwt luid
maar om de een of andere reden
komt er niets uit
Kon ik maar in stilte
mijn gevoel verwoorden
Zodat jij mijn medeleven
onuitgesproken kon horen






Ingezonden persbericht