KNHS

Global Dressage Forum
28 september 2009
globaldressageforum

1 | 2

Op maandag 26 en dinsdag 27 oktober wordt weer het jaarlijkse Global Dressage Forum georganiseerd in Hooge Mierde. Op dit vermaarde evenement komen de mondiale toppers uit de dressuurwereld bijeen om kennis uit te wisselen en zo van elkaar te leren.

Vorig jaar waren op uitnodiging van de KNHS vele Grand Prix juryleden aanwezig op het Global Dressage Forum (GDF). Dit jaar worden onder andere personen die namens de KNHS bijdragen aan de opleiding van de juryleden uitgenodigd. Daarnaast zullen naar verwachting natuurlijk ook vele dressuurkenners op eigen initiatief deelnemen aan dit uitermate leerzame forum. Het forum is niet alleen toegankelijk voor de top ruiters, trainers en juryleden, maar is ook open voor enthousiaste amateurs.

Tijdens het GDF zal ondermeer de Amerikaanse wereldbekerwinnaar Steffen Peters een uitgebreide toelichting geven op zijn manier van trainen. Vanuit Duitsland zullen Eckart Meyners en Heike Kemmer komen om hun verhaal over de zit te doen. Ton de Ridder zal vertellen over voorbereidingen op dressuurproeven. FEI sport directeur David Holmes zal een update geven over de vorderingen van de FEI Task Force en overige ontwikkelingen van de FEI. Uiteraard staat ook het onderwerp jurering op de agenda, David Stickand, statisticus van jury-uitslagen voor de FEI, zal deze discussie inleiden. Ook Duits O jurylid Katrin Wüst zal een haar nieuw voorstel presenteren. Uit eigen land is hoefsmid Rob Renirie van de partij met zijn verhaal over gespecialiseerd hoefbeslag en zal Frits Sluyter aan het woord komen over verboden medicatie gebruik in de dressuursport. Bovenstaande is slechts een greep uit het programma. Voor meer informatie aan aanmelden voor het Global Dressage Forum kijk op www.globaldressageforum.com .

Gouden jeugd op trainingsmeeting
Een dag voor het Global Dressage Forum presenteren Imke en Tineke Bartels tijdens de Academy Trainingsmeeting in Hooge Mierde, een aantal boeiende clinics in samenwerking met specialisten waarmee Academy Bartels succesvol samenwerkt. Tineke neemt daarbij in een clinic met haar gouden young riders en zilveren junioren de successen van De Nederlandse School onder de loep. Samen met Peter Murpy, prestatiemanager bij NOC*NSF, wordt het Nederlandse dressuursucces veder geanalyseerd. Peter Murphy is de schrijver van het veel gelezen boek Totaal coachen en zal nieuwe ontwikkelingen toelichten inzake mentale en fysieke training. Teamveterinair Jan Greve gaat in een praktijksessie nader in op blessurepreventie. Bij al deze clinics zijn veel paarden in de piste te bewonderen. Na afloop van het programma wordt de deelnemers een rondleiding en een gezellige borrel met live muziek aangeboden. Meer informatie: www.academybartels.com