Tweede deel onderzoek eetpatroon tieners van start


GRONINGEN, 20091026 -- Gewichtsconsulent Romano Sandee is vorige week woensdag gestart met het tweede deel van het onderzoek naar het eetpatroon van tieners. In augustus publiceerde Sandee al de onderzoeksresultaten van tieners tussen de 10 en 14 jaar waar in totaal 200 tieners aan deel hebben genomen. Dit keer is de leeftijdsgroep tussen de 15 en 20 jaar aan de beurt en inmiddels hebben al ruim 200 tieners meegewerkt aan dit onderzoek.

Het onderzoek wordt online gehouden. Aan de deelnemers wordt gevraagd wat ze dagelijks nuttigen en om een dagmenu mee te sturen. Daarnaast krijgen de deelnemers enkele vragen over hun zelfbeeld, hun gewicht en hoe ze aankijken tegen snoepconsumptie. Uit de eerste tussenstand is op te maken dat tieners over de de gehele linie te weinig gezonde voedingsstoffen binnen krijgen. Onder andere is de groente- en fruitconsumptie te laag, evenals de visconsumptie.

De onderzoeksresultaten worden gebruikt bij de pilot voedingslessen die in oktober zijn gestart op het Voortgezet Onderwijs en het Middelbaar Beroepsonderwijs (op hoeveel instellingen?. Tieners tussen de 15 en 20 jaar kunnen nog tot en met zondag 15 november 2009 deelnemen aan het onderzoek via onderzoek.voedingslessen.nl.





Ingezonden persbericht