Medisch Centrum Alkmaar

nieuws

publicatiedatum: 7 oktober 2009

infectiepreventieweek: 26-30 oktober

Op maandag 26 oktober gaat de infectiepreventieweek van start in het ziekenhuis. Centrale boodschap: "Gewoon handen schoon!"

ziekenhuisinfectie
Zo'n 5 tot 10 procent van de ziekenhuispatiënten ontwikkelt een ziekenhuisinfectie als gevolg van de opname of behandeling. Een infectie kan vervelende gevolgen hebben: pijn, extra medicijngebruik, verlengde ziekenhuisopname, nieuwe operatie en zelfs overlijden. Onderzoek heeft uitgewezen dat goede hygiënische maatregelen het aantal patiënten met een ziekenhuisinfectie met circa 30 procent kan reduceren.

Norovirus
Ook medewerkers kunnen een infectie in het ziekenhuis oplopen. Denk hierbij aan het Norovirus. Je wordt ziek en moet naar huis; de bezetting van de afdeling neemt af. Tijd dus voor actie!

echt een múst
In de infectiepreventieweek (26-30 oktober) staat een goede handhygiëne centraal. De afdeling infectiepreventie heeft een scala van activiteiten ontwikkeld om aandacht aan dit onderwerp te besteden. Doel van de week is de algemene voorzorgsmaatregelen en handhygiëne weer stevig onder de aandacht te brengen. En alle medewerkers ervan bewust te maken dat het zorgvuldig naleven van de hygiënische maatregelen echt een múst is.

Gewoon handen schoon. Voorkom ziekenhuisinfecties: bescherm patiënt, jezelf en collega's!

informatie
Informatie over de activiteiten volgt binnenkort op intranet en in het personeelsblad Scoop. Neem voor vragen contact op met Marijke Sparnaaij of Sjoukje Commandeur, ziekenhuishygiënisten, infectiepreventie@mca.nl

Lees ook meer over de infectiepreventieweek in het september- en oktobernummer van het personeelsblad Scoop.

contactpersoon: Marijke Sparnaaij en Sjoukje Commandeur, ziekenhuishygienisten