IKON

W E E K O V E R Z I C H T

OBA Live op Radio 5
HUMAN, LLINK, NMO/NIO, IKON
Maandag 26 oktober t/m vrijdag 30 oktober 2009
19.00-21.00 uur


* Maandag 26 oktober
Omroep: Llink, presentatie: Pieter Hilhorst

Pieter Hilhorst gaat in de rubriek Zendtijd voor Culturele Partijen in gesprek met Sophie Kassies en Mathieu Guthschmidt van De Utrechtse Spelen over de nieuwe voorstelling 'Ik, Calvijn'.


* Dinsdag 27 oktober
Omroep: NMO/NIO, presentatie: Hatice Kur un

Hatice Kur un heeft journalist Bernard Bouwman op bezoek. Hij is voormalig Turkije-correspondent en schrijver van het boek 'Tussen God en Atatürk'.


* Woensdag 28 oktober
Omroep: Llink, presentatie: Teun van de Keuken

Teun van de Keuken ontvangt journalist Pieter van den Blink en praat met hem over zijn boek 'Voor het oog van Job'. Van den Blink sprak met Volendamse ouders die een kind verloren.


* Donderdag 29 oktober
Omroep: IKON, presentatie: Jurgen Maas

Jurgen Maas ontvangt journalist Theodor Holman. Zijn boek 'Theo, Theo' bevat, in sonnetvorm, de hilarische, ontroerende, en flamboyante herinneringen aan zijn vermoorde vriend regisseur en auteur Theo van Gogh.


* Vrijdag 30 oktober
Omroep: Human, presentatie: Theodor Holman

Te gast bij Theodor Holman is Paul van Helvert, ingenieur en Darwin-verzamelaar. Op 24 november is het precies 150 jaar geleden dat de eerste druk verscheen van 'The Origin of Species' van Charles Darwin. Op die datum wordt in Wageningen een tentoonstelling geopend over diens werk. Paul van Helvert is één van de grootste particuliere verzamelaars van Darwin.

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-21.00 uur, afwisselend verzorgd door LLink, NMO/NIO, IKON en HUMAN. Actuele inhoud: www.obalive.nl

OBA Live is ook te zien op themakanaal Spirit 24. Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op: www.spirit24.nl