TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 21-10-2009

Televisie
HET MOOISTE MEISJE VAN DE KLAS
Uitzending maandag 26 oktober
Nederland 1 - 22.10 uur

HET MOOISTE MEISJE VAN DE KLAS VOORTAAN OP MAANDAG

Op maandag 26 oktober start het derde seizoen van HET MOOISTE MEISJE VAN DE KLAS. Het succesvolle TROS-programma is voortaan te zien op maandagavond op Nederland 1. De twee voorgaande seizoenen werden uitgezonden op donderdag en wisten gemiddeld 1,3 miljoen kijkers te boeien.

In acht nieuwe afleveringen komen nostalgie, schoonheid en de betekenis daarvan weer voorbij. Klasgenoten en bekenden halen herinneringen op aan 'het mooiste meisje' en de oude schooltijd. Kortom: bijzondere verhalen en veel liefde in het programma dat iedere kijker terugvoert naar de overzichtelijke tijd op school.

In de eerste aflevering bezoekt presentator Jaap Jongbloed Irene. Als dochter van de onmogelijke liefde tussen een Nederlandse priester en een Ghanees meisje, groeit zij in de jaren '70 en '80 op tussen haar blanke klasgenootjes in Leiden. Deze exotische verschijning is een oogverblindende schoonheid, die menigeen doet denken aan supermodel Naomi Campbell. Ze is populair bij de jongens, maar niet bij alle meiden. Na haar schooltijd lacht het leven haar toe en haar geluk wordt bekroond met de geboorte van een zoon. Tot zij wordt getroffen door borstkanker en niets meer hetzelfde zal zijn...

Kijk voor meer informatie op: www.hetmooistemeisjevandeklas.nl.