Gemeente Barendrecht

Wethouder Schreurs opent @Offize Business Center

BARENDRECHT (vrijdag 23 oktober) - Wethouder Schreurs (economische zaken) opent donderdag 29 oktober rond 16.30 uur officieel @Offize Business Center op Bedrijventerrein Reijerwaard. Het office center biedt startende ondernemers en zelfstandigen zonder personeel (zzp-ers) flexibele werkplekken en kantoorfaciliteiten, zoals vergaderruimte en secretariële en boekhoudkundige ondersteuning. Daarnaast ondersteunt het nieuwe bedrijf ondernemers in hun netwerkmogelijkheden en geeft een coach de benodigde zakelijke adviezen.

Startende ondernemers en zzp-ers werken veelal vanuit thuis, waardoor ze vaak onvoldoende in contact komen met andere ondernemers. Het is bekend dat na een jaar veel starters afvallen, onder andere door onvoldoende feedback op de werkzaamheden en het ontbreken van deskundigheid op specifieke aspecten van het ondernemerschap. @Offize Business Center speelt hierop in door niet alleen werkruimte en ondersteunende diensten te verhuren, maar ook een professionele 'business-coach' in te zetten. Klanten met ondernemersvraagstukken kunnen bij de coach aankloppen. Hij geeft advies op maat en organiseert op verzoek workshops en trainingen op het gebied van zakelijke communicatie.

Economisch dynamische gemeente

Barendrecht scoort al jarenlang goed op economisch gebied. Uit het jaarlijkse onderzoek van het blad Elsevier en Bureau Louter bleek vorig jaar nog dat de gemeente, als het gaat om economische prestaties in 2007, wederom het beste presteerde in Zuid-Holland. Landelijk eindigde Barendrecht op een vierde plek, waarmee al zeven jaar een plek in de landelijke top zes wordt behouden.

Extra steuntje in rug van ondernemers

Wethouder Schreurs is er trots op een dergelijk office center binnen zijn gemeente te mogen verwelkomen. '@Offize Business Center is als het ware een ontmoetingsplaats voor bedrijven en organisaties. Netwerken is voor goed ondernemerschap onontbeerlijk. Bedrijven ontwikkelen zich door vakkennis en nieuwe ontwikkelingen uit te wisselen. Ik zie dit nieuwe bedrijf als een zeer welkom steuntje in de rug van starters en zzp-ers.'