Goed voorbereid naar het 32ste internationaal vakantiesalon Antwerpen

26/10/2009 13:24

VPR Consult

Je kijkt er nu al naar uit, naar het moment waarop je weer kan vertrekken richting vakantie. Welke bestemming wordt het deze keer? En voor welke formule kies je dan? Wordt het een relaxverblijf ergens in een warm oord, een gezinsvakantie in eigen land of trekt een avontuurlijke ontdekkingstocht je meer aan? Het actuele vakantieaanbod is enorm en dus kan je maar beter goed geïnformeerd een keuze maken. En daarvoor ga je natuurlijk naar het Vakantiesalon van Antwerpen, waar tal van exposanten hun allernieuwste reisformules en aanbiedingen voorstellen. De 32ste editie gaat van start op vrijdag 22 januari 2010.

Gastland Cyprus

Eén van die exposanten is de Dienst voor Toerisme van Cyprus, gastland op dit 32ste Internationaal Vakantiesalon Antwerpen. Op de stand krijg je al een voorsmaakje van het eiland waar 340 dagen per jaar de zon schijnt, waar een indrukwekkende, authentieke natuur en 10.000 jaar geschiedenis samen een unieke omgeving vormen. Cyprus is met zijn ruime keuze aan stranden en kreken, zijn talloze sportmogelijkheden, zijn hedendaagse verblijfsinfrastructuur en zijn levendige cultuur, de ideale bestemming voor gezinnen en jongeren. Voeg daar nog de typische gastvrijheid en de rijke gastronomie aan toe, en aan alle voorwaarden voor het beleven van een onvergetelijke vakantie is voldaan!

Trends in toerisme

Nieuwsberichten eerder dit jaar meldden het al, ondanks de economische crisis blijven de Belgen onverminderd op reis gaan. Het klimaat blijft hun belangrijkste keuzefactor, naast veiligheid en het aanbod aan culturele activiteiten. Vroegboeken of, net tegenovergesteld, de 'last minute' boekingen zitten daarbij vanuit budgetoverwegingen in de lift.

Ecotoerisme blijft in stijgende lijn gaan. Vakantiegangers opteren steeds vaker voor een vorm van duurzaam reizen, met respect voor de natuur maar ook voor cultuur en habitat van de lokale bevolking. Zo scoren bijvoorbeeld bestemmingen met unieke natuurgebieden en nationale parken de laatste tijd erg goed.

Gevarieerd aanbod

De organisatoren van het Internationaal Vakantiesalon Antwerpen houden de vinger aan de pols. En dus zijn ook op deze 32ste editie de actuele trends én de klassiekers ruimschoots vertegenwoordigd.

Ecotoerisme en duurzaam reizen krijgen, net als vorig jaar, een prominente plaats in het aanbod onder het motto 'toerisme midden de natuur'. In het verlengde daarvan situeert zich het blijvende succes van de outdoorvakanties. Tegelijkertijd blijft ook wellness scoren; de bezoeker ontdekt op het Vakantiesalon Antwerpen een ruime keuze aan verwenformules zoals thalasso en spa's.

Extra aandacht gaat dit jaar naar diverse verblijfsaccommodaties als bed & breakfast (B&B's), gastenkamers en gîtes. Dergelijke formules geven de reiziger de nodige vrijheid om zijn dag volledig zelf in te vullen, zonder dat hij gebonden is aan tijd, maar mét de luxe van een comfortabel onderkomen. Bovendien bevordert dit type accommodaties de rechtstreekse contacten met de inwoners van de streek. Hun tips zorgen ongetwijfeld voor een verrijking van de vakantie-ervaring en voor een kennismaking met de plaatselijke manier van leven.

En verder blijft het Vakantiesalon van Antwerpen natuurlijk een staalkaart van wat er vandaag de dag wordt aangeboden op de reis- en vakantiemarkt. Van vakantie in eigen land tot exotische bestemmingen, van Europese trekpleisters tot rondreizen in verre werelddelen, van citytrips tot cruises.

______________________________________________________________________________

32ste editie van het Internationaal Vakantiesalon Antwerpen

Gastland Cyprus

Van vrijdag 22 januari t.e.m. woensdag 27 januari 2010.

Antwerp Expo - Jan Van Rijswijcklaan 191 - 2020 Antwerpen

Zaterdag, zondag, maandag en woensdag: open van 10.00 tot 18.00 u

!!! Nocturnes op vrijdag 22 en dinsdag 26 januari: open van 12.00 tot 21.00 u !!!

LADIES' DAY op woensdag 27 januari 2010 - gratis toegang voor dames

______________________________________________________________________________