Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

GROEN WINTERSPORTAANBOD ARKE EN HOLLAND INTERNATIONAL UITGEBREID

Meer duurzame bestemmingen én nieuwe landen

Rijswijk, 26 oktober 2009- In de wintersportbrochures van Arke en Holland International zijn dit jaar nóg meer sneeuwster- en autovrije bestemmingen en groene accommodaties opgenomen. Voor het nieuwe wintersportseizoen zijn 53 sneeuwster bestemmingen geselecteerd, een toename van 33 procent ten opzicht van vorig wintersportseizoen. Nieuwe bestemmingen zijn Zweden en Noorwegen. Daarnaast bieden beide reismerken in totaal 47 autovrije bestemmingen aan. Dit is een verdubbeling ten opzicht van vorig jaar. Duitsland en Italië zijn als bestemming toegevoegd. Nieuwe milieuvriendelijke accommodaties zijn te vinden in Canada en Italië. Kortom: genoeg keuze voor de milieubewuste wintersporter.

Sneeuwster bergdorpen
Arke en Holland International hebben met zorg een groot aantal milieuvriendelijke bergdorpen geselecteerd in populaire skigebieden, te herkennen aan het sneeuwster logo. Deze dorpen bevorderen bijvoorbeeld het openbaar vervoer met (gratis) skibussen of het gebruik van groene energie. Daarnaast gaan zij bewust om met water, energie en afval. Hierdoor beschermen zij de kwetsbare bergnatuur én de kwaliteit van de bestemming. Er waren al sneeuwster bestemmingen in Amerika, Canada, Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Zwitserland. Met Zweden en Noorwegen komt de teller uit op acht.

Autovrije dorpen
Steeds meer bergdorpen zijn (gedeeltelijk) autovrij. Er rijden geen auto's, waardoor de dorpen kindvriendelijk en rustig zijn. Wintersporters kunnen hun auto aan de rand van het dorp parkeren en met het - uitstekend georganiseerde - openbare vervoer verder reizen. Liefhebbers van autovrije dorpen konden vorig winterseizoen al terecht in Amerika, Canada, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland. Met Duitsland en Italië bieden Arke en Holland International nu in totaal zeven landen autovrije bestemmingen aan.

Groene accommodaties
De ROBINSON Clubs zijn een goed voorbeeld van milieuvriendelijke accommodaties. Zij hebben vergaande maatregelen genomen voor het bewust omgaan met water, energie en afval. Daarnaast gebruiken zij regionale producten in de keuken. De Clubs hebben een milieukeurmerk of een gecertificeerd milieumanagementsysteem. Arke en Holland International hebben ook een aantal andere groene opties geselecteerd. Deze accommodaties zijn te herkennen aan het groene 'boompje' pictogram.

Groen vervoer
Arke en Holland International bieden een ruime keuze aan vervoersmogelijkheden aan. Elk vervoer heeft een ander effect op het milieu. Het reizen per trein of touringcar is het milieuvriendelijkst (in verhouding tot reizen per auto of vliegtuig). Voor het gemak zijn deze opties in de reisgidsen dan ook groen gekleurd. Zo is het voor de klant én de reisagent in één oogopslag duidelijk wat het duurzaamste vervoermiddel is.

Wijsopwintersport.nl
Beide reismerken geven ook winterse tips voor een verantwoorde wintersportvakantie op de website www.wijsopwintersport.nl. Daarnaast ontvangen klanten bij hun reispapieren een Wijs op wintersport folder met nuttige tips voor op de skibestemming.



Ingezonden persbericht