Ingezonden persbericht


26 oktober 09

Jongeren spreken zich uit over milieubeleid

De jaarlijkse Rotterdamse Jongeren Milieu Excursie (RJME) wordt dit jaar afgesloten met een flitsdebat. Leerlingen van het voortgezet onderwijs geven op donderdag 29 oktober actief hun mening over het milieu- en klimaatprobleem in Rotterdam. Ook reiken zij de RJME bedrijven Award uit aan het bedrijf dat volgens de leerlingen best gewaardeerde milieuexcursie heeft gegeven.

Op 13 en 14 oktober namen 500 leerlingen uit het voortgezet onderwijs een kijkje bij de milieu bedrijfsvoering van Rotterdamse bedrijven. Tot groot genoegen van Rotterdam Climate Initiative (RCI) gaven de bedrijven een toelichting op de duurzaamheidsmaatregelingen die zij hebben ingevoerd. De leerlingen hadden zich voorafgaand verdiept in het milieu- en klimaataspect met het door ROTEB ontwikkelde rollenspel Troep'R over zwerfafval uit te voeren.

Leerlingen brachten bezoeken aan ondermeer het Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard, de botanische tuin in Feijenoord, Havenbedrijf Rotterdam N.V., Vopak, en het Natuurhistorisch museum Rotterdam.

Afsluiting
Tijdens de afsluiting leidt Marcel van der Steen het flitsdebat. ScrapXL verzorgt een workshop over afval. Ook reikt een leerling namens de deelnemers de Bedrijven Award uit.

Over Rotterdamse Jongeren Milieu Excursie
De Rotterdamse Jongeren Milieu Excursie wordt al sinds 1997 georganiseerd door dienst Sport en Recreatie. De RJME is in het leven geroepen om Rotterdamse jongeren te informeren over de inspanningen die nodig zijn om de stad en het milieu leefbaar te houden. De RJME zet daarnaast in op het vergroten van het bewustzijn op het gebied van duurzaamheid en stimuleert de zelfwerkzaamheid en samenwerking van jongeren door ze zelfstandig met het openbaar vervoer bedrijven te laten bezoeken.

Over Rotterdam Climate Initiative
Rotterdam Climate Initiative (RCI) is een platform waarbinnen de gemeente Rotterdam, het Havenbedrijf Rotterdam N.V., DCMR Milieudienst Rijnmond en Deltalinqs samenwerken aan halvering van de CO2-uitstoot, voorbereiding op klimaatverandering en versterking van de Rotterdamse economie.

Einde persbericht