Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwe Network Monitors van LG verhogen efficiëntie en verlagen kosten Makkelijk zes monitoren op één pc aan te sluiten; besparen op aanschafkosten, stroomverbruik en onderhoud

Amstelveen, 26 oktober 2009 - LG Electronics (LG) introduceert een serie uiterst innovatieve netwerkmonitors. Deze LG Network Monitors verlagen kosten drastisch doordat gebruikers met één pc zes virtuele werkplekken kunnen creëren.

Tegenwoordig zijn multicore-computers zo krachtig, dat de meeste applicaties slechts twee tot vijf procent van de gemiddelde computercapaciteit in beslag nemen. De LG Network Monitor is een revolutionaire multicomputeroplossing die het mogelijk maakt verschillende werknemers tegelijkertijd gebruik te laten maken van één pc. In een handomdraai kunnen er zes nieuwe LG-netwerkmonitors aangesloten worden op één pc, zonder dat prestaties, betrouwbaarheid of snelheid in het gedrang komen. De monitors zijn voorzien van een toetsenbord-, muis- en audioaansluiting. De beeldschermen maken contact met een PCI-kaart die in de centrale pc geplaatst dient te worden. Deze creëert op zijn beurt de virtuele werkplekken. LG ontwikkelde de Network Monitor in samenwerking met NComputing, marktleider in virtualisatieoplossingen en leverancier van vSpace-desktopvirtualisatiesoftware. Op de CES 2009 ontving dit bedrijf een Innovations 2009 Design and Engineering Award.

'Dit is de ideale oplossing voor scholen, kleine bedrijven, overheidsgebouwen, bibliotheken en callcenters die computercapaciteit nodig hebben, maar ook rekening moeten houden met kosten, onderhoud en de impact op het milieu', zegt Remco Klaverstijn, Marketing Coördinator IT Products bij LG Electronics. 'In een recent onafhankelijk onderzoek onder IT-managers liet zeventig procent weten geïnteresseerd te zijn in een dergelijke oplossing, zolang het geen nadelige invloed heeft op de systeemprestaties.'

Vergeleken met traditionele pc's en thin clients, biedt de LG Network Monitor substantiële kostenbesparingen. De monitors zorgen ervoor dat niet langer iedereen een eigen pc op zijn of haar bureau hoeft te hebben staan. En in tegenstelling tot thin clients is een dure server die kostbare ruimte in het datacenter inneemt, niet nodig. Met deze monitors zijn complete werkplekken te realiseren, die minder dan ¤ 280 per werrkplek per jaar kosten. De nieuwe LG-netwerkmonitors dragen ook bij aan een beter milieu. Een gemiddelde pc plus monitor verbruikt meer dan 330 watt per uur, in tegenstelling tot de paar watt per gebruiker die deze multicomputeroplossing aan energie kost. Voor een bedrijf met zes pc's is het totale verbruik 1.980 watt. Hetzelfde aantal werkplekken met de LG Network Monitor levert een energiebesparing op van 75 procent (in totaal 480 watt). De oplossing produceert daarnaast weinig warmte, waardoor de airconditioning minder hard hoeft te draaien.

Eenvoudig onderhoud is een ander voordeel van de LG Network Monitors. IT-medewerkers zijn veel minder tijd kwijt aan reparaties en software-installatie. Doordat deze oplossing alleen een standaard-pc vereist, is het technische onderhoud veel eenvoudiger dan dat van een server. Bovendien zijn de LG Network Monitors betrouwbaarder doordat er minder technologie in zit dan in een volledig uitgeruste pc. Voorts is de installatie van deze monitors veel makkelijker dan de installatie van een traditioneel netwerk.

De LG Network Monitor is geschikt voor Microsoft Windows en Linux. Ze zijn verkrijgbaar in een 17-inch 4:3-versie (N1742L) en een 19-inch 16:10-versie (N1941W). Ze voldoen zo aan de eisen van een groot aantal branches en organisaties. De monitors worden aangedreven via een Virtual Desktop Ready-verbinding (RJ-45) of via een standaard VGA-poort.

De Netwerk Monitors van LG zijn vanaf nu verkrijgbaar voor een adviesprijs van ¤ 210,00 euro incll. btw.

Specificaties N1742L & N1941W

l N1742L - resolutie: 11280x1024 (17-inch - 4:3)

l N1941W - resolutie: 1366x768 (19-inch - 16:10)
l Helderheid: 300 cd/㎡

l Contrastratio: 8.000:1

l Responstijd: 5ms

l Video-input: Virtual Desktop Ready-verbinding via RJ-45-poort of standaard VGA

l Toetsenbord- en muispoorten (PS2)

l Geïntegreerde speakers

l Koptelefoonoutput

l VESA (75*75)

l Power Save/slaapmodus

Simulatie van kostenvoordeel bij zes gebruikers

Standaard-pc-oplossing

LG-netwerkoplossing

Desktop-pc

¤ 600 * 6 = ¤3.600 sp;
(incl. standaard- monitor/keyboard, muis)

¤ 600 * 1 = ¤ 600 p; (incl. standaard- monitor/keyboard, muis)

Peripherals

Monitor

¤ 200 * 5 = ¤¤ 1.000

Keyboard, Muis

¤ 15 * 5 = ¤ 75

â-² Investeringskosten

¤ 3.600

¤ 1.675 â-º Bespaar 53%

Gemiddeld aantal werkuren per jaar

= 1880 uur (8 uur per dag * 235 dagen per jaar)

Energieverbruik

0,33 kW (per uur)
(incl. standaard- monitor/keyboard, muis)

Host-pc + monitor: 0,33 kW (per uur)
Netwerkmonitor: 0,032 kW (per uur)

Energiekosten per 1 kW

¤ 0,22

Uren * verbruik * kosten * pc

â-ª Zes pc's:

1.880 * 0,33 * 0,22 * 6 = ¤ 819

â-ª Een host-pc:

1.880 * 0,33 * 0,22 * 1 = ¤¬ 136
â-ª Vijf netwerkmonitoren: ¤ 666

â-² Jaarlijkse kosten energieverbruik

¤ 819

¤ 202 â-º Besspaar 75%

###

Over LG Electronics
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) is een van 's werelds grootste producenten en een technologische vernieuwer van consumentenelektronica, mobiele-communicatiemiddelen en huishoudelijke apparatuur. Met 115 productielocaties en 82 dochterondernemingen biedt het bedrijf werk aan meer dan 84.000 mensen wereldwijd. LG Electronics bestaat uit vijf bedrijfsonderdelen: Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, Air Conditioning en Business Solutions. De geconsolideerde omzet over 2008 bedroeg ruim 44,7 miljard dollar. LG is wereldwijd de toonaangevende producent van flatscreen-tv's, audio- en videoapparatuur, mobiele telefoons, airconditioners en wasmachines. Het bedrijf is Global Partner of Formula 1(TM) en Technology Partner of Formulaa 1(TM). Dankzij deze hoogwaardige samenwerking heeft LG dee exclusieve vermeldings- en marketingrechten als officiële consumentenelektronica-, mobiele-telefonie- en dataverwerkingspartner van dit wereldwijde sportevenement. Voor meer informatie: www.lge.nl.

Over LG Electronics Business Solutions
LG Electronics Business Solutions is een toonaangevende speler op het gebied van business-to-business (B2B) infotainment. Deze LG-divisie ontwikkelt een breed assortiment van topkwaliteit digitale apparatuur en oplossingen, waaronder LCD-monitors, beeldschermen voor commerciële doeleinden, infotainmentapparatuur voor in de auto en beveiligingssystemen. LG speelt in op toekomstige zakelijke trends met apparaten en diensten die slimme en betrouwbare oplossingen bieden, die voldoen aan de eisen van businesspartners en klanten. In 2008 behaalde LG Electronics Business Solutions wereldwijd een omzet van 4,3 miljard dollar. De divisie is klaar voor een snelle verdere groei.

Beeldmateriaal is beschikbaar op: www.lvtpr.com/imagegallery.