Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Dé oplossing om de griep tegen te gaan:
Tropenzorg® lanceert Care Plus® Clean Flu Pack

Almere, oktober 2009 - Naast de 'oude bekende griep' ligt er dit najaar ook een gevaarlijker griepvariant op de loer. Deze Mexicaanse griep (ook wel Nieuwe Influenza A) kan naast verspreiding door de lucht ook mensen besmetten door direct- of indirect contact, bijvoorbeeld via een deurkruk. Gezondheid- en reizenspecialist Tropenzorg® heeft daarom een pakket met producten ontwikkeld om besmetting te voorkomen; Care Plus® Clean Flu Pack. Een speciaal griep preventie pakket met een mondmasker, vinyl handschoenen, desinfectiegel en desinfectiedoekjes.

Besmetting voorkomen
"We worden overspoeld met vragen van bezorgde consumenten, maar ook van winkeliers. Een ieder wil weten hoe men het beste om kan gaan met het griepbesmettingsrisico. De allerbelangrijkste tip blijft toch: wees bewust en gebruik je verstand! Zoek de risico's niet op, houd je aan de griep preventie regels en zorg dat je conditie op peil is. Eet gezond, neem je nachtrust en zorg voor een goede hygiëne!" aldus Arnoud Aalbersberg, CEO van Tropenzorg®.

Het griepvirus wordt verspreidt via de lucht (ook via airco's), direct contact (zoenen, hand geven), praten, hoesten, niezen of indirect contact (bijvoorbeeld via een deurkruk). Tropenzorg® ondersteunt daarom de 'regels', die door het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport worden gecommuniceerd om een (Mexicaanse) griepbesmetting te voorkomen:
* Was vaak uw handen met water en zeep

* Voorkom contact met mensen die griep hebben

* Raak zo min mogelijk uw ogen, neus en mond aan
* Maak regelmatig schoon

Inhoud, prijs en verkrijgbaarheid
Het Care Plus® Clean - Flu Pack bestaat uit een setje van drie mondkapjes (FFP2), 30 ml Care Plus® Clean Pro hygiëne desinfecterende handgel, Care Plus® Clean Wipes (30 grote desinfecterende doekjes), twee paar vinylhandschoenen en een uitgebreid informatieblad. Het Care Plus® Flu Pack is verkrijgbaar voor ¤ 19,95 bij de betere buitensportzaken, apotheken en via www.grieppreventiewinkel.nl.

Tropenzorg® is sinds 1992 dé specialist op het gebied van gezond en veilig reizen. Het is de enige organisatie gespecialiseerd in advies, lezingen en opleidingen die bijdragen aan de gezondheidsbescherming van reizigers. De kennis wordt gebruikt bij het ontwikkelen van producten onder de naam Care Plus®. Deze producten zijn er niet alleen voor wie verre, tropische reizen maakt, ook voor de vakantieganger in Europa of gewoon thuis in Nederland zijn diverse producten zeer nuttig en soms zelfs onmisbaar.

Zie voor meer informatie over Tropenzorg®, het assortiment, reis- en gezondheidsadvies, zoals up-to-date informatie over heersende ziektes in het buitenland www.tropicare.eu. De uitgebreide serie producten van Care Plus® beschermen o.a. tegen stekende insecten, zon, slechte hygiënische omstandigheden en vervuild drinkwater. Zie www.careplus.eu.