Ingezonden persbericht


Persbericht - 26 oktober 2009

3,3 miljoen luisteraars voor 'The Best Of...' op Radio 2

Naar de allereerste editie van 'The Best Of...' op Radio 2 luisterden 3,3 miljoen luisteraars. De week werd goed gewaardeerd. In de doelgroep (35 t/m 54 jaar) kreeg 'The Best Of...' het rapportcijfer 7,7. Bijna negentig procent van de luisteraars gaf aan de opzet van de week, waarbij iedere dag een ander muzikaal decennium centraal stond, zeer te waarderen. Meer dan tachtig procent hoopt dat Radio 2 volgend jaar een vervolg geeft aan 'The Best Of...'. Dat blijkt uit onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau De Vos en Jansen in opdracht van Radio 2.

Radio 2 zendermanager Kees Toering is heel tevreden met de uitkomsten van het onderzoek: "3,3 miljoen luisteraars voor een eerste editie van een themaweek is natuurlijk fantastisch. Dat, en het hoge rapportcijfer dat de luisteraars 'The Best Of...' hebben gegeven, brengt mij tot de conclusie dat dit concept voor herhaling vatbaar is.”

The Best Of...

Radio 2 presenteerde van 12 tot en met 16 oktober een week lang 'The Best Of...'; vijf decennia popmuziek in Ă©Ă©n week. Iedere dag stond een ander decennium centraal en verwende Radio 2 de luisteraars met grote hits uit dat tijdperk. Op maandag ging de publieke zender van start met het beste uit de sixties, op dinsdag het beste uit de roemruchte seventies, woensdag The Best Of the eighties, donderdag de nineties en op vrijdag The Best of 2day. Die dag draaide Radio 2 de favoriete muziek van de afgelopen tien jaar.

Voor meer informatie: www.radio2.nl



Ingezonden persbericht