Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Partij voor het Noorden roept op tot proteststem in Oldambt tegen verhoging AOW

Partij voor het Noorden wil zich mengen in het landelijke debat omtrent de verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar. Nu de PVDA afgelopen weekeinde landelijke tweedekamerleden naar de nieuw te vormen gemeente Oldambt heeft gestuurd om zieltjes te winnen voor de gemeenteraadsverkiezingen op 18 november, ziet de Partij voor het Noorden geen enkele belemmering meer om de bewoners van Oldambt op te roepen om bij wijze van protest te stemmen op de Partij voor het Noorden. (lijst 9)

Juist in een gemeente met relatief veel zware arbeid zijn velen aangewezen op het vangnet van de AOW op 65 jaar. Als je als oudere werknemer in deze recessietijd ontslagen wordt, ben je de klos. Binnen de kortste keren zit de op bijstandsniveau. In feite wordt met de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd de sociale zekerheid voor iedereen verder afgebouwd. En dat levert alleen maar een ordinaire bezuiniging op.

Vandaar dat de inwoners van Oldambt bij de aanstaande raadsverkiezingen een proteststem zouden moeten laten horen: een stem tegen de aantasting van de AOW. Als PvdA, CDA en Christen Unie tezamen niet in staat zullen zijn om de gemeente Oldambt te besturen, dan kan dat beschouwd worden als een gele kaart bij het voetbal. Met name de PVDA is op dit moment bezig om de grondbeginselen van de eigen partij te ondergraven. De Partij voor het Noorden roept de inwoners van Oldambt op te stemmen op de Partij voor het Noorden, onder andere als teken van protest tegen het landelijke AOW beleid van de huidige coalitiepartijen.

Groningen, 28 september 2009

Jurrie Nieboer, lijsttrekker Partij voor het Noorden, gemeenteraadsverkiezingen in Oldambt, 0597-420017 Teun Jan Zanen, fractievoorzitter Provinciale Staten 050-3604442 of 06-23 030 848 Leendert van der Laan, contacten met de pers, o6-11334019