Inschrijving voor Techni-Show Innovatie Awards 2010 geopend

Publicatiedatum: 26-10-2009


Exposanten kunnen weer inschrijven voor de Techni-Show Innovatie Awards 2010. Tot 18 november 2009 kan men innovatieve machines, gereedschappen, randapparatuur en toebehoren ter jurering aanbieden. De Techni-Show Innovatie Awards zijn een erkenning voor vakmanschap op het gebied van industriële productietechniek. De nominaties worden op 14 januari 2010 bekendgemaakt. De prijsuitreiking vindt traditiegetrouw plaats op de eerste beursdag van Techni-Show, die van dinsdag 9 tot en met vrijdag 12 maart 2010 wordt gehouden in Jaarbeurs Utrecht.

Alleen exposanten van Techni-Show 2010 kunnen meedingen naar de felbegeerde Awards. Inzendingen die voldoen aan alle criteria krijgen de innovator status. De inzending moet na Techni-Show 2008 op de markt zijn gebracht of nog worden geïntroduceerd.

Positieve spin-off
De winnaars van 2008 zijn het er unaniem over eens dat meedoen met de Techni-Show Innovatie Awards een uitstekend middel is om veel aandacht voor hun onderscheiden product te genereren en zo de naamsbekendheid te vergroten. Volgens Dennis Meijer van WWA Group heeft het winnen van twee Awards in 2008 zijn bedrijf een vliegende start gegeven. "Door de grote stroom aan publiciteit voor ons product is de verkoop aanzienlijk verbeterd."

Exposant Safan heeft zelfs meerdere keren op rij een Award gewonnen. Twee jaar geleden mocht Wim van Kranen, Commercieel Directeur, de Platina Award in ontvangst nemen voor de I-Brake. Van Kranen constateert dat zijn klanten de Award als een objectieve referentie ervaren: "Commercieel gezien hebben we veel positieve spin-off bemerkt. We krijgen de aandacht van potentiële klanten nu veel makkelijker op ons product gericht."

Criteria vakjury
Evenals twee jaar geleden heeft Reinold Tomberg, hoofdredacteur van Metaal Magazine, als voorzitter van de vakjury de taak om samen met zijn collega juryleden te bepalen welke innovators genomineerd worden voor de zilveren, gouden en platina Techni-Show Innovatie Awards. De jury bestaat verder uit Hans Koopmans van Memo Publiciteit, Rolf Elling van Mybusinessmedia, Ewald Lohmann van Media Business Press, Eric Weustink van Uitgeverij de Ruygt, Franc Coenen van Vraag en Aanbod en Bart Meijer van Saxion Hogeschool.

Belangrijke beoordelingscriteria voor de jury zijn technische functionaliteit, economisch rendement, ergonomie, veiligheid en marktwaarde. Het publiek heeft ook een stem in het geheel. Via diverse vakbladen en websites kunnen zij stemmen op het meest innovatieve product. Genomineerden met een inzending van Nederlandse bodem maken daarnaast ook kans op de 'Made in Holland Award'.

Meer informatie over de Techni-Show Innovatie Awards staat vermeld op www.technishow.nl/awards of is verkrijgbaar bij Anne Noest, tel: 030-2952035, e-mail: technishowawards@vnuexhibitions.com.

Noot voor de redactie (