Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

KNV: 'Zonder slim vervoer, geen Olympische Spelen'

Den Haag, 26 oktober 2009. De Nederlandse vervoerssector moet zijn krachten bundelen om de Olympische Spelen in 2028 naar Nederland te krijgen. 'De Spelen vereisen een enorme logistieke operatie. Dit vereist dat alle vervoerders hun krachten bundelen. Zonder slim vervoer maakt Nederland geen enkele kans', aldus Koninklijk Nederlands Vervoer voorzitter Willem Heeren tijdens het KNV jaarcongres.

Tijdige voorbereiding
Net als topsport, vereist versterking van ons vervoer veel tijd. Voor het werk aan het Bidbook voor de Spelen in Nederland begint, moeten we de plannen voor een vervoersysteem van Olympische kwaliteit klaar hebben. De capaciteit van wegen- en spoornet en OV moet worden uitgebreid en de internationale ontsluiting van ons land moet worden versterkt. Ook moet vervoer slim en klantvriendelijk zijn georganiseerd.

Slim organiseren
Bij KNV werken personen- en goederenvervoerders samen. KNV staat voor een vervoersysteem dat de voordelen van alle transportmiddelen optimaal benut; een systeem waarin mobiliteit slim is georganiseerd en slim gebruik maakt van technologie en ruimte.

Klant staat centraal
Bij slimme mobiliteit staat de wens voor vervoer van de klant centraal. Vervoerders kijken hoe reizigers of goederen het slimst kunnen worden vervoerd.

KNV Jaarcongres
De inrichting van het Nederlandse mobiliteitssysteem stond vandaag centraal in het KNV Jaarcongres 'Mobiliteit: de kunst van het slim organiseren'. Hier werd gesproken over wat vervoerders en hun partners in de samenleving te doen staat om de Olympische Spelen van 2028 naar Nederland te halen.