Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Colleges Leidse hoogleraren op Leiden Centraal

Publicatiedatum: 28 oktober 2009 | NIEUWSBERICHT Aandachtsgebieden: Patiënt en zorg, Research, Onderwijs en opleidingen, Werken bij

Van woensdag 28 oktober tot en met zaterdag 31 oktober 2009 vindt op Leiden Centraal het NS Try Out Festival plaats, het eerste culturele festival op een treinstation. Onder de try outs bevinden zich maar liefst acht masterclasses van evenzoveel Leidse wetenschappers, waaronder LUMC'er Christine Mummery, die allen vol enthousiasme vertellen over de laatste stand van zaken van hun onderzoek.

tryoutlogo Prof. dr. Christine Mummery, hoogleraar Ontwikkelingsbiologie in het LUMC, houdt een masterclass op het station op vrijdag 30 oktober van 8.30 - 9.30 uur. Het onderwerp is 'Stamcelonderzoek, hoe ver gaan we?'. Met stamcellen uit embryo's kunnen we lichaamscellen in een lab maken, dan heb je nooit meer een donororgaan nodig. Mooie gedachte. Waarom ligt dit zo lastig?

Het NS Try Out Festival belooft een programma van meer dan 50 gratis try outs van nieuwe films, muziek, theater en literatuur. Het volledige programma leest u op de website van het Try Out Festival.