Gemeente Drechterland

28-10-2009
College zet talenten in het zonnetje

Huldiging Drechterlandse sportkampioenen

Wederom zijn twee Drechterlandse sporttalenten in het zonnetje gezet vanwege hun bijzondere prestaties in 2009.
Machteld Mulder uit Wijdenes is dit jaar Nederlands kampioen geworden op de 800 meter hardlopen bij de dames. Nadine Visser uit Hoogkarspel is meervoudig Nederlands kampioen atletiek bij de junioren.

Nadine Visser
Huldiging Nadine Visser De erelijst van Nadine visser in 2009 is bijna te lang om op te noemen. Bij de Nederlandse kampioenschappen atletiek behaalde zij goud op het onderdeel verspringen meisjes c met een afstand van 5,22 meter. Ook werd Nadine Nederlands kampioen op de onderdelen meerkamp meisjes c en estafette 4 x 100 meter meisjes c. Daarnaast werden nog twee gouden medailles behaald bij het Nederlands kampioenschap voor clubteams bij zowel de meisjes c als b. Tenslotte behaalde Nadine nog de zilveren medaille op het onderdeel 80 meter horden bij de meisjes c. Op donderdag 15 oktober werden bij SAV in Grootebroek door Luzette Wagenaar de felicitaties met bloemen en een cadeau namens de gemeente aan Nadine overhandigd.

Machteld Mulder
Huldiging Machteld Mulder Op 1 en 2 augustus 2009 werden de Nederlandse kampioenschappen atletiek georganiseerd in het Olympisch stadion in Amsterdam. Machteld Mulder was de Drechterlandse troef op de 800 meter bij de dames en met een tijd van 2:07,28 werd zij Nederlands kampioen. Tijdens de scholierenloop op woensdag 14 oktober bij atletiek vereniging Hollandia in Hoorn werd Machteld op gepaste wijze gehuldigd door wethouder Luzette Wagenaar. Zij overhandigde namens de gemeente de felicitaties met bloemen en een cadeau aan Machteld.

Het college van burgemeester en wethouders spreekt hierbij nogmaals zijn waardering uit voor de fantastische sportprestaties van deze twee Drechterlandse sporttalenten.