Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Werkzaamheden Landbouwbuurt

Al geruime tijd ligt een groot deel van de landbouwbuurt braak. Dit najaar start Com·wonen met de bouw van 33 woningen aan de Veldstraat en de Reepstraat. Het is de bedoeling dat hier medio 2010 nog eens 179 woningen, een parkeergarage met 218 parkeerplaatsen en 550 m2 bedrijfsruimte bijkomen.

De Veldstraat, tussen de Sikkelstraat en Ploegstraat, is vanaf 26 oktober 2009 afgesloten voor verkeer gedurende zes weken. Ook parkeren in de Veldstraat is dan niet meer mogelijk. De parallelweg langs de Dordtsestraatweg, tussen de Sikkelstraat en Verlengde Motorstraat, wordt eveneens vanaf 26 oktober 2009 afgesloten in verband met de in-/uitrit van bouwverkeer.Tijdens de bouwperiode komt er een omleiding voor fietsers en voetgangers die over de Dordtsestraatweg richting de Strevelsweg willen. Zij kunnen de Dordtsestraatweg oversteken en aan de overzijde verder gaan.

Om onnodige schade te voorkomen, worden de ondergrondse containers op de hoek Dordtsestraatweg/Reepstraat verwijderd. U kunt gebruik maken van de containers aan de overzijde van de Dordtsestraatweg en de containers in de Sikkelstraat.

Vanaf 23 november 2009 vinden de heiwerkzaamheden plaats. De trillingen die dit tot gevolg kunnen hebben, worden gemonitord aan de hand van trillingsmeters die in opdracht van Com·wonen worden aangebracht. Mocht u vragen hebben over de werkzaamheden, neem dan contact op met Com·wonen via telefoonnummer (010) 890 2525. U kunt vragen naar Jeroen Hendriks, wijkconsulent.