Gemeente Boskoop


PERSBERICHT

Nummer : 834

Koninklijke Onderscheiding voor de heer W.M. van Nierop

Maandag 26 oktober zal burgemeester Rijsdijk om circa 20.45 uur aan de heer W.M. van Nierop een Koninklijke Onderscheiding uitreiken. De heer Van Nierop wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking van de onderscheiding vindt plaats in De Rozenburcht, Rozenlaan 4, Boskoop. Op 26 oktober wordt daar het 50-jarig jubileum van de Vereniging Mooi Boskoop gevierd. Omdat de heer Van Nierop voorzitter van deze vereniging is, is dit een passende gelegenheid om hem te onderscheiden.

De heer Van Nierop (73 jaar) ontvangt de onderscheiding vanwege zijn activiteiten die hij sinds 1974 heeft verricht op het terrein van flora en botanica, carnaval, cultuur, politiek en het kerkelijk leven. Hij wordt gekwalificeerd als 'iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd'.

De heer Van Nierop is sinds 1999 voorzitter van de Vereniging Mooi Boskoop. Het doel van de vereniging is de verfraaiing van tuinen in Boskoop. Daarnaast is hij nog steeds actief bij kerkgemeenschap H. Joannes de Doper. Verder heeft de heer Van Nierop zich in het verleden ingezet als:
- gemeenteraadslid;

- bestuurslid van carnavalsvereniging de Krooshappers (hij heeft deze vereniging ook mede opgericht);
- voorzitter van vereniging Groei en Bloei en organisator van tuinexcursies;
- voorzitter van de Boekenclub van de Koninklijke Vereniging Boskoopse Culturen.


----------------------------------------------------------- Einde Persbericht --------------------------------------