Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Willem-Alexander Kinder- en Jeugdcentrum van het LUMC neemt CliniClowns Speelkoffer in ontvangst

Publicatiedatum: 28 oktober 2009 | NIEUWSBERICHT Aandachtsgebieden: Patiënt en zorg

Op woensdag 28 oktober 2009 is in het Willem-Alexander Kinder- en Jeugdcentrum van het LUMC de CliniClowns Speelkoffer onthuld. De Speelkoffer biedt afleiding en plezier aan de jonge patiënten op de afdeling. Bij deze speciale onthulling waren de kinderen van de afdeling Kindergeneeskunde aanwezig.

In de namiddag werd, onder begeleiding van twee CliniClowns, een speurtocht gehouden op de afdeling. De speurtocht leidde de kinderen van de afdeling op een leuke, grappige en gekke manier uiteindelijk naar de echte Speelkoffer.

De aanwezige kinderen konden direct de nieuwe speelkoffer ontdekken en beleven. In de Speelkoffer, met een afmeting van 1m60 bij 1m, is van alles te doen. Zo is er onder andere een interactieve lachspiegel met vele innovatieve snufjes, een clownsorkest, dat door het spelen op een orgeltje gaat draaien, een spannend evenwichtspel en kunnen kinderen filmpjes bekijken. In de lachspiegel zit bovendien een camera waarmee kinderen een foto van zichzelf kunnen maken en per mail kunnen versturen naar huis of naar vriendjes en vriendinnetjes. De Speelkoffer krijgt een centrale plek in de speelkamer op de afdeling.