Gemeente Oost-Gelre


Gemeente Oost Gelre
14 oktober 2009


--Persbericht-

Informatieavond LOG's Mariënvelde en Ruurlose Broek Presentatie ontwerpbestemmingsplan en planMER op 28 oktober

De gemeente Oost Gelre presenteert op 28 oktober a.s. het ontwerpbestemmingsplan voor de landbouwontwikkelingsgebieden (LOG's). Ook worden dan de uitkomsten bekendgemaakt van het PlanMER, de milieu effectrapportage. Het bestemmingsplan is een belangrijke stap in de realisering van de LOG's.

De LOG's Mariënvelde en Ruurlose Broek zijn aangewezen in het Reconstructieplan Achterhoek en Liemers. Intensieve veehouderijen mogen zich hier onder bepaalde voorwaarden vestigen. Door samen het proces te beginnen met de zogenaamde schetsschuit, is er draagvlak gecreëerd. De betrokkenheid en inbreng van organisaties en particuliere belanghebbenden was daarbij essentieel.

Ontwerpbestemmingsplan en Milieu Effect Rapportage In 2009 is gestart met het definitieve PlanMER, de milieu effect rapportage. De resultaten van het PlanMER hebben niet geleid tot aanpassingen in de ruimtelijke visie. Tevens is het ontwerpbestemmingsplan opgesteld, waarin de resultaten van het PlanMER en de ruimtelijke visie uitgewerkt en waar mogelijk juridisch verankerd zijn.

Informatieavond
Het PlanMER wordt begin november samen met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd. Om alle belangstellenden tijdig te informeren wordt op 28 oktober 2009 een informatieavond georganiseerd. Die wordt gehouden in Zaal Heutinck, Waalderweg 2 in Mariënvelde en begint om 20.00 uur. De gemeente geeft uitleg over wat er de afgelopen tijd gedaan is, hoe het bestemmingsplan in elkaar zit, hoe ze met reeds ingediende verzoeken omgaat en wat het vervolg van de procedure is. Belangstellenden zijn van daar van harte welkom.