Gemeente Hoorn

Nieuw verhard trapveld in Hoorn-Noord

Het college heeft besloten een nieuw verhard trapveld aan te leggen in de Keyzerstraat in de wijk Hoorn-Noord. Het trapveld komt te liggen langs de Liornestraat tussen scholengemeenschap Werenfridus en de spoorlijn. Dit is in een van de acties die voorkomt uit het wijkplan Hoorn-Noord. Bij het maken van het plan hadden bewoners aangegeven dat er in hun wijk te weinig speelruimte is voor de jeugd.

Op dit moment is er in het midden van de wijk één grastrapveld aan de Johannes Poststraat en en één omhekt verhard trapveld bij de Vredehofstraat. Voor de jeugd aan de oostkant van de Liornestraat is nog geen voorziening. Het college heeft meerder mogelijke locaties onderzocht. De locatie aan de Keyzerstraat kwam als beste naar voren. Het heeft als voordelen dat het zowel voor de jeugd uit Hoorn-Noord als het Venenlaankwartier goed te bereiken is. Het ligt aan een doorgaande straat en kan goed zichtbaar worden gemaakt, waardoor sociale controle mogelijk is. Verder ligt het op voldoende afstand van woningen en kunnen leerlingen van de school er ook gebruik van maken.

De gemeente verhuurt het stuk grond van de Keyzerstraat momenteel aan het Werenfridus die daar parkeerplaatsen heeft. Aan de kant van de Liornestraat kan een klein gedeelte daarvan afgescheiden worden voor een veld van tien bij twintig meter. Het trapveld krijgt een aparte ingang aan de Liornestraat, Naar verwachting kan het trapveld in het voorjaar van 2010 worden aangelegd. De gemeente houdt binnenkort een informatieavond voor omwonenden.

Het trapveld wordt betaald uit het Leefbaarheidsfonds. Dit is een fonds van de gemeente Hoorn en IntermarisHoeksteen voor projecten die de leefbaarheid in de buurt verder verbeteren. Laatste wijziging van deze pagina: 28 oktober 2009