vbv De Graafschap

PERSBERICHT

Aan: Regionale/landelijke media
Afzender: Betaald Voetbal De Graafschap B.V.
Datum: 27-10-2009

Betaald Voetbal De Graafschap B.V. ontstemd over gedrag van enkele supporters

De Graafschap is zeer ontstemd over het gedrag van een aantal stadionbezoekers. Dit naar aanleiding van enkele incidenten op vrijdag 23 oktober 2009 tijdens de wedstrijd De Graafschap - MVV. Er zijn meerdere voorwerpen op het veld gegooid, zowel door supporters van De Graafschap als van MVV.

De Graafschap heeft er altijd alles aan gedaan om de relatie en de communicatie met de supporters transparant en informeel te houden. De clubleiding ziet in haar achterban een groot anker van de club. Echter, door de recente gebeurtenissen moet De Graafschap nu wel het onderscheid maken in de supporters, die de club door dik en dun steunen, en de supporters die zich na iedere kleine tegenslag denken te moeten uiten in beledigende spreekkoren of anderszins afkeurend gedrag.

Inmiddels heeft de KNVB een vooronderzoek opgestart naar de misdragingen van enkele supporters. De Graafschap is op de volgende punten in staat van beschuldiging gesteld:
-afsteken vuurwerk

-spreekkoren

-het gooien van voorwerpen op het speelveld

De Graafschap heeft tot 9 november a.s. de tijd om hierop te reageren.

De Graafschap heeft, los van het onderzoek en de eventuele uitspraak, besloten de volgende maatregelen te nemen:

Het gangpad tussen het veld en de vakken 15 en 16 zal twee meter ruimer worden en vrij blijven van publiek. Tevens zullen er voor deze vakken afscheidingen komen en netten worden geplaatst. De bezoekers worden zowel bij binnenkomst van het stadion als van het desbetreffende vak gefouilleerd. Tevens worden er voorlopig geen vlaggen met pvc buizen meer toegelaten op de Spinnekoptribune. Supporters die in overtreding zijn, kunnen rekenen op een stadionverbod. Eventuele boetes of misgelopen inkomsten worden op de schuldigen verhaald.

"We mogen deze mooie club geen stappen achteruit laten maken door enkele individuen, helaas moeten daar de echte supporters ook onder lijden. Al proberen wij voor hen de schade zo beperkt mogelijk te houden", aldus Voorzitter Sietze Veen


*********



vbv De Graafschap