Ingezonden persbericht


TWEEDE PERSBERICHT 22 oktober 2009

Ad van Liempt over De Oorlog
Woensdag 28 oktober 20.00 uur Kamp Amersfoort Toegang gratis

Het belooft een historische avond te worden, woensdag 28 oktober in Kamp Amersfoort, als Ad van Liempt een inkijkje geeft in de wijze waarop zijn serie 'De Oorlog' gemaakt is. De serie verhaalt vanaf 25 oktober op prime time in acht afleveringen op zondag over de Tweede Wereldoorlog in het Koninkrijk der Nederlanden, kortweg De Oorlog. Bijna vijftig jaar terug begon de historicus Loe de Jong, met zijn televisieserie die nog De Bezetting heette. Van Liempt gaat in op de ontwikkeling van het televisiemaken sindsdien, veranderingen in opvattingen en ook hoe het publiek veranderde. Veranderde het beeld van de oorlog echt elke paar jaar sinds het einde van die oorlog? Voor welke problemen stond hij met zijn team? Vond hij nog nieuwe beelden, en stuitte hij nog op verrassingen? Maurits Nibbering gaat met hem in een gesprek dat met vele videofragmenten geïllustreerd wordt. Reacties uit de zaal zijn welkom.

Ad van Liempt is de afgelopen decennia uitgegroeid tot de maker van historische documentaires, reportages en nieuwsprogramma's op de Nederlandse televisie. Hij bedacht het programma NOVA. Hij stond en staat aan de basis van het populaire programma Andere Tijden en hij schrijft vaak meeslepende boeken over tal van historische onderwerpen. Vorig jaar verscheen zijn boek over het wondervoetbaljaar van het aloude DOS 1957/58. Zijn journalistieke start lag ook in Utrecht.

Deze avond is interessant voor iedereen met historische interesse. In het bijzonder worden uitgenodigd mensen uit het middelbaar onderwijs, zowel docenten als scholieren.

Woensdag 28 oktober 2009, aanvang 20.00 uur. Toegang gratis, reserveren gewenst via 033 4613129 of info@kampamersfoort.nl

Nationaal Monument Kamp Amersfoort, Loes van Overeemlaan 19, 3832 RZ Leusden (voorheen Appelweg 3, achter DHV). A28 afslag 5 Maarn, tussen Utrecht en Amersfoort. Borden volgen Gedenkplaats.