Ingezonden persbericht


Balletclinic Klassiek voor Kids met host Edwin Rutten

Woensdag 28 oktober: 20 prijswinnaartjes krijgen les van Russische ballerina

Tijdens de herfstvakantie, van 17 oktober tot en met 1 november, presenteert Edwin Rutten op Classic FM Klassiek voor Kids. Rutten zorgt met zijn sprankelende humor elke dag tussen 9.30 uur en 10.00 uur voor een groot klassiek kinderfeest.

Op Classicfm.nl kunnen kinderen tijdens de Klassiek voor Kids periode zich opgeven voor allerlei bijzondere acties waaronder: 'Win Een Balletles Van Een Professionele Ballerina'.

20 kinderen (jonger dan 12 jaar) krijgen woensdagmiddag 28 oktober een exclusieve balletclinic van Diana Akhmetsinha, professioneel balletdanseres in het ballet van de Staatsopera van Tatarstan.

Edwin Rutten, presentator van Klassiek voor Kids is de host van de middag.

PROGRAMMA WOENSDAG 28 OKTOBER
12.30 pers aanmelden
12.45 - 13.30 uur Interviewmogelijkheden Edwin Rutten, ballerina Diana Akhmetshina van het ballet van de Staatsopera van Tatarstan (met tolk), programmadirecteur Classic FM Pieter Buijs 13.30 - 14.30 uur Balletclinic van ballerina (met tolk), 20 kinderen en Edwin Rutten 14.30 einde les
14.30 Mogelijkheden interviews met kinderen, Edwin Rutten, ballerina Diana Akhmetshina van het ballet van de Staatsopera van Tatarstan (met tolk), programmadirecteur Classic FM Pieter Buijs 15.00 einde event

Locatie:

De Dansvloer
Balkstraat 31
3513 XL Utrecht

Media die hiervan verslag willen doen zijn van harte welkom! Het vriendelijke verzoek om een e-mail te sturen naar Pers en PR-Executive Jayanthi Soerdjbalie, jayanthi.soerdjbalie@skyradiogroup.nl met daarin uw gegevens, met hoeveel personen u komt en met wie u een interview zou willen.

ACHTERGRONDINFORMATIE:

Klassiek voor Kids
Tijdens de herfstvakantie, van 17 oktober tot en met 1 november, presenteert Edwin Rutten op Classic FM Klassiek voor Kids. Rutten, bij kinderen beter bekend als Ome Willem, zorgt met zijn sprankelende humor elke dag tussen 9.30 uur en 10.00 uur voor een groot klassiek kinderfeest. Aan de hand van muzikale sprookjes als Peter en de Wolf en andere bij uitstek voor kinderen geschikte muziek als de Notenkraker en het Carnaval der Dieren, laat hij kinderen op een speelse manier kennismaken met licht klassieke muziek.

Ook de website van Classic FM staat in het teken van Klassiek voor Kids. Op de site staan een aantal leuke acties waar kinderen (eventueel klassikaal) aan mee kunnen doen. Een van deze acties is: Win Een Balletles Van Een Professionele Ballerina. Zie voor meer informatie Classicfm.nl

Classic FM
Classic FM is het best beluisterde klassieke radiostation van Nederland, met 24 uur per dag 'licht klassiek voor elk moment'. Classic FM is overal in Nederland te ontvangen via de kabel, internet, mobiele telefoon, Canal Digitaal en Digitenne.

VDB Klassiek: opera's en balletten
VDB Klassiek brengt onder anderen vanaf oktober de schitterende opera Les Pecheurs de Perles, vertaald naar De Parelvissers, naar de Nederlandse theaters. De Parelvissers is de meest succesvolste operaproductie uit de VDB geschiedenis. Het verhaal gaat over twee vrienden Nadir en Zurga, die hun liefde voor dezelfde vrouw bezingen in het wereldberoemde duet "Au Fond du temple saint". De opera, van de componist van o.a. Carmen, kent prachtige koren en ontroerende solo's. De prachtige decors en kostuums maken dit oosterse sprookje tot een onvergetelijke opera belevenis.

Ook het ballet van de Staatsopera van Tatarstan is inmiddels in Nederland geen onbekende meer. En terecht, gezien de recensies die het balletgezelschap de laatste jaren heeft gekregen. Lovende kritieken alom; '...rillingen lopen over je rug', 'hoogtepunt van Russisch cultureel erfgoed', 'geweldige staaltjes van ballet techniek', 'sterdansers en fenomenaal corps de ballet' en 'God danst mee bij de Russen'. Het ontroerende romantische sprookje, Het Zwanenmeer, is vanaf 15 december te zien in de Nederlandse theaters. Het ongeëvenaard danssprookje voor Kerstmis, De Notenkraker, vanaf 16 december en het romantische La Bayadère vanaf 27 december. Voor meer informatie kunt u kijken op www.vdbtheater.com.

Locatie balletclinic
De Dansvloer in Utrecht is geschikt voor zowel amateurs als professionals. Beginnende dansers en docenten kunnen in De Dansvloer terecht om studio's te huren, les te nemen, cursus te geven of te repeteren. De sfeervolle foyer in het hart van het gebouw is een ideale ontmoetingsplaats om kennis uit te wisselen, om na afloop van een les of repetitie na te praten en nieuwe contacten op te doen. Voor meer informatie zie: www.dedansvloer.nl