Ingezonden persbericht


Persbericht - 27 oktober 2009


3FM Serious Talents spelen op NS station Leiden Centraal

Michiel Veenstra zendt donderdag live uit vanaf treinstation

Elf 3FM Serious Talent artiesten spelen de komende vier dagen live op het NS station Leiden Centraal tijdens de eerste editie van het NS Try Out festival. 3FM-dj Michiel Veenstra verruilt donderdag 29 oktober de 3FM studio voor het station en brengt zijn programma MetMichiel (NPS) rechtstreeks vanaf het spoor. Caro Emerald, Valerius, Stud Muffins en Drive Like Maria zijn enkele van de 3FM Serious Talents die de reizigers muzikaal vermaken. MetMichiel is donderdag te horen tussen 19.00 en 22.00 uur.

Het eerste NS Try Out Festival vindt plaats van woensdag 28 oktober tot en met zaterdag 31 oktober op Leiden Centraal. Het is het eerste culturele festival op een treinstation met meer dan vijftig gratis try outs van nieuwe films, muziek, theater en literatuur. Elf 3FM Serious Talent bands en artiesten maken hun opwachting. De volgende artiesten zijn te zien op Leiden Centraal. De optredens van de artiesten die donderdag spelen zijn live te horen in MetMichiel.

Woensdag 28 oktober:


19.00 uur: Little Things That Kill


20.00 uur: Stud Muffins


21.00 uur: William Wixley

Donderdag 29 oktober:


19.00 uur: Valerius


20.00 uur: Caro Emerald


21.00 uur: Drive Like Maria

Vrijdag 30 oktober:


19.00 uur: Number Nine


20.00 uur: LEFT


21.00 uur: Colossa

Zaterdag 31 oktober:


19.00 uur: Jodie Kean


20.00 uur: Go Back To The Zoo


3FM Serious Talent


3FM Serious Talent is constant op zoek naar jong, onbekend en veelbelovend muzikaal talent. Beginnende bands en artiesten kunnen demo's uploaden naar www.serioustalent.nl. De beste inzendingen hoor je non-stop op het online radiostation van Serious Talent. De 3FM muziekredactie kiest elke twee maanden vier acts die airplay krijgen op 3FM. Bovendien maken bands die zich inschrijven kans om op te treden op grote festivals zoals Noorderslag, Zwarte Cross en 3FM Serious Request. De meest veelbelovende act van het jaar wint de 3FM Serious Talent Award. Bands en artiesten die doorbraken als Serious Talent zijn Miss Montreal, Bertolf, Rigby, Giovanca, Valerius en Kyteman.

Voor meer informatie over 3FM: www.3fm.nl