Gemeente Rotterdam

2009 | 178

27 oktober 2009

Ontmoeting tussen burgemeesters Rotterdam en Antwerpen

Op woensdag 28 oktober vindt er in het stadhuis in Antwerpen een ontmoeting plaats tussen de burgemeesters van Rotterdam en Antwerpen. Ze zullen informeel overleg plegen en ideeën uitwisselen over gemeenschappelijke thema's. Tijdens dit kennismakingsbezoek zal burgemeester Aboutaleb namens Rotterdam een cadeau overhandigen aan Antwerpen om de vriendschap en onderlinge verbondenheid tussen beide steden te benadrukken. Bij deze overhandiging is de pers van harte welkom.

Tijdens het formele gedeelte vanaf 10.15 u in de Leyszaal van het stadhuis zal de burgemeester van Rotterdam aan de burgemeester van Antwerpen en aan de schepen voor Cultuur symbolisch 2 sponsorhandjes voor het MAS (Museum aan de Stroom) overhandigen. Rotterdam en Antwerpen werken intensief samen op het gebied van cultuur. De stad Rotterdam wil op deze manier de bouw van het nieuwe museum aan de stroom in Antwerpen ondersteunen temeer omdat de architectuurwedstrijd voor het ontwerp van het museum gewonnen werd door het Rotterdamse architectenbureau Neutelings-Riedijk.

Ook op het gebied van Jongeren vindt tussen beide steden intensieve samenwerking plaats. Tijdens dit persmoment worden daarom in aanwezigheid van schepen Leen Verbist ook de jongerenpersagentschappen voorgesteld die in Rotterdam en Antwerpen naar aanleiding van de titel van Europese jongerenhoofdstad werden geïnstalleerd. De jonge journalisten zullen bij deze gelegenheid tevens de mogelijkheid krijgen om beide burgemeesters kort interviewen over jongeren in de stad en Europese Jongerenhoofdstad.



Gemeente Rotterdam