Gemeente Zwolle

Deel speelplekken in Zwolle ingericht als natuurspeelplaats

Datum uitgave persbericht: 10/28/2009

Lekker spelen in de natuur: op korte termijn wil de gemeente dit mogelijk maken door een aantal speelplaatsen in Zwolle in te richten als natuurspeelplaats. Dit gebeurt in het kader van de inhaalslag speelvoorzieningen. Van de ongeveer 300 speelplaatsen in Zwolle moeten er nu nog 40 aangepakt worden. De inhaalslag moet uiterlijk in 2011 helemaal afgerond zijn.

Inhaalslag speelvoorzieningen

In de afgelopen periode zijn de laatste 40 speelplekken onder de loep genomen. Uit deze inventarisatie blijkt dat met name een aantal speelplekken in of dichtbij openbaar groen geschikt zijn om ingericht te worden als natuurspeelplaats. Bij de keuze om een natuurlijke of gewone speelplek in te richten wordt ook de buurt betrokken. Om de inhaalslag op tijd te kunnen afronden wordt de mogelijkheid voor aanleg van natuurspeelplaatsen direct opgenomen in de reconstructieplannen. De inrichting van natuurspeelplekken is een initiatiefvoorstel van Groenlinks/ De Groenen.

Kosten en raad

Het herstel van de laatste 40 speelplekken kost ongeveer EUR 400.000,-. De gemeenteraad moet zich nog over het plan buigen.

Bron: Afdeling communicatie
Datum van 28-10-2009 tot 27-11-2009