Gemeente Weert

Petitie vraagt om steun vóór de paardensport

Ter aanvulling op de uitnodiging die ik u gisteren stuurde (zie hieronder, over de presentatie van het businessplan voor een kenniscentrum voor de paardenhouderij) kan ik u nog een ander nieuwsfeit melden.

Vanmiddag wordt aan gedeputeerde Hessels naast het businessplan, ook een petitie aangeboden door 25 vooraanstaande ondernemers, trainers en ruiters uit de wereld van de paardensport. Zij willen hiermee richting de Provincie Limburg het belang van een dergelijk kenniscentrum benadrukken, zowel voor de sport als voor de economie. Tevens wordt in de petitie uitgesproken dat men bereid is diensten van dit centrum af te nemen. Tot slot is men bereid hun kennis, netwerk en expertise in te zetten, om het concept, de referentiemeting en de te ontwikkelen adviesproducten inhoudelijk uit te werken.

Het wel of niet doorgaan van dit unieke initiatief hangt af van de positie die de Provincie Limburg kiest. Met de petitie wordt de Provincie Limburg verzocht dit project actief financieel te ondersteunen en daarnaast via haar betrokkenheid te helpen bij het opbouwen en versterken van het kennisnetwerk.