Beachteam Remmers/Van Gestel op dreef in China


SANYA, 20091030 -- Als enige Nederlandse dames beachvolleybalteam stomen Danielle Remmers(20) en Sophie van Gestel(18) op richting de halve finales van het SWATCH World Tour toernooi dat tot en met zondag plaatsvindt in Sanya (China). Inmiddels zijn ze al verzekerd van minimaal een zevende plaats.

De jonge talenten verloren in de derde ronde nog van de Amerikaanse werelddkampioenen Ross-Kessy (2-0), maar wisten in de verliezersronde knap terug te komen tegen het Tsjechische duo Kolocava-Slukova in 3 sets (21-19, 21-23, 7-15). Remmers en van Gestel spelen morgen verder tegen het Duitse team Goller-Ludwig om een plekje in de halve finales.

Na afloop van de één uur durende wedstrijd tegen het Tsjechische duo werd Remmers verzocht om een dopingtest af te leggen. "Ik stond nog na te hijgen en kon meteen door naar de controle," belde Remmers vanmorgen aan het thuisfornt door. "En we moeten onze doorreis naar het volgende toernooi in Thailand gaan omboeken, door deze onverwachte winst'. Aldus Remmers.

Het is het eerste toernooi waarin van Gestel weer aan de zijde van Remmers actief is, na een blessure van enkele maanden. Het beachvolleybalseizoen van 2009 wordt begin november met een toernooi afgesloten in Phuket, Thailand. Het uiteindelijke doel van het duo is deelname aan de Olympische Spelen in Londen in 2012. Hun prestaties zijn te volgen via hun website: www.remmers-vangestel.nl





Ingezonden persbericht