OCOM Group 27e in Technology Fast50 (internetservices; 24,5 mln omzet)


HAARLEM, 20091030 -- OCOM Group is op plaats 27 geëindigd in de Deloitte Technology Fast50 2009, de jaarlijks terugkerende verkiezing van de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven in Nederland. OCOM is eigenaar van hostingprovider LeaseWeb, CO2-neutraal datacenter EvoSwitch en netwerk service provider FiberRing.

Donderdag 29 oktober werd de Fast50-notering van OCOM bekendgemaakt tijdens de officiële Fast50 prijsuitreiking in The Talent Factory in Den Bosch. De 27e plaats in de Deloitte Technology Fast 50 wil concreet zeggen dat OCOM een van de snelst groeiende aanbieder van internetservices in Nederland is. OCOM is in vijf jaar tijd (2004 tot en met 2008) met 860 procent gegroeid naar een omzet van 24,5 miljoen euro. In 2009 verwacht OCOM een omzet van 35 miljoen euro te realiseren.

Een verdere groei in het huidige tempo is te verwachten doordat OCOM een internationale afzetmarkt heeft, met de wereldwijde internetservices-markt als werkgebied. Ongeveer 70 procent van de omzet wordt gerealiseerd in het buitenland. Het is de tweede keer dat OCOM als snelgroeiend technologiebedrijf een plek heeft veroverd in de Deloitte Technology Fast50. De eerste keer is OCOM uiteindelijk op de 18e plaats geëindigd met een groeipercentage van 1087 procent in vijf jaar tijd.

Internetservices OCOM
OCOM Group is een internationale marktleider op het gebied van internet infrastructuurdiensten, met merken zoals LeaseWeb, EvoSwitch en FiberRing. LeaseWeb is de grootste hostingprovider van Nederland en een top-20 speler wereldwijd, met klanten zoals Rijksmuseum Amsterdam, Heineken, Hyves, AFAS en Koninklijke Joh. Enschedé.

EvoSwitch is een carrierneutraal datacenter met een groen karakter (CO2-neutraal), met klanten zoals Wikipedia, Parnassia Bavo Groep, Logica, NTT en Codemasters. FiberRing is een network service provider met een focus op netwerken in de metropolen (Metro Area Networks). Onder de klanten en partners van FiberRing bevinden zich bedrijven zoals TeliaSonera, KPN, Citrix en TATA.

"Het is fantastisch te zien dat een bedrijf met onze schaalgrootte voor de tweede keer een Fast50 award in de wacht sleept," zegt Con Zwinkels, Managing Director en medeoprichter van OCOM. "De award is een beloning voor de inzet van de afzonderlijke bedrijven binnen OCOM in de afgelopen jaren. Het is tegelijkertijd een stimulans om verdere groeiambities waar te maken. Groei en schaalgrootte is voor internetservices, en voor de specifieke marktpropositie van de bedrijven binnen OCOM, van belang om internationaal goed te kunnen concurreren."

Con Zwinkels en Laurens Rosenthal
Con Zwinkels is samen met businesspartner Laurens Rosenthal de oprichter en eigenaar van OCOM Group. Als studenten zijn Zwinkels en Rosenthal begonnen met het hosten van websites op een server vanaf de spreekwoordelijke zolderkamer. Inmiddels zijn de activiteiten binnen OCOM uitgegroeid tot meer dan alleen hosting. De verschillende bedrijven bedienen een eigen deel van de internetservices-markt.

"Vooral LeaseWeb doet het als bedrijf in de hostingmarkt al jarenlang erg goed," zegt Zwinkels. "LeaseWeb heeft meer dan 450 Gigabit per seconde aan internetverkeer, dat dagelijks wordt verwerkt in een eigen wereldwijd hostingnetwerk via telecomcarriers en internetexchanges, met inmiddels meer dan 22.000 servers in het netwerk."

Zwinkels: "EvoSwitch is wat later opgericht, maar ontplooit zich ook tot een prachtig, financieel gezond bedrijf. Vooral de energiezuinigheid en efficiënte inrichting van datacenter EvoSwitch zorgen voor een grote aantrekkingskracht in de markt."

Deloitte Technology Fast50 2009
De Deloitte Technology Fast50 is een jaarlijks terugkerende verkiezing van de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven. De Technology Fast50 viert dit jaar haar tienjarige jubileum. In het kader hiervan is het speelveld vergroot en nemen naast Nederlandse bedrijven, ook bedrijven uit België deel aan de verkiezing. De selectie vindt plaats op basis van de percentuele omzetgroei over de afgelopen vijf jaar (2004 - 2008). De deelnemers kunnen afkomstig zijn uit de publieke en private sector en omvatten alle technologie segmenten waaronder software, internet, biotech/medische apparatuur, computers/randapparatuur, halfgeleiders, communicatiemiddelen/netwerken, media/entertainment en greentech.

---------------------------------
Over OCOM Group
OCOM (www.ocom.com) is een internationale marktleider op het gebied van internet infrastructuurdiensten, met merken zoals LeaseWeb (www.leaseweb.com), EvoSwitch (www.evoswitch.com) en FiberRing (www.fiberring.com). OCOM heeft als missie om betrouwbare internetservices te leveren, waarmee consumenten en bedrijven hun aanwezigheid op het internet kunnen realiseren, behouden en uitbreiden.

LeaseWeb (www.leaseweb.nl) is de grootste hostingprovider van Nederland en een top-20 speler wereldwijd. LeaseWeb is groot geworden door een goede prijs/kwaliteit verhouding en een focus op de zakelijke markt, met als specialisatie dedicated en co-located hosting. Sinds de oprichting in 1997 is LeaseWeb gestaag gegroeid, met klanten zoals Rijksmuseum Amsterdam, Heineken, Hyves, Koninklijke Joh. Enschedé, OGD, 123Video, Jaap.nl, Relatieplanet, MijnAlbum, Starbucks, PricewaterhouseCoopers, Twenga, AFAS, Bose, Direct Wonen en Univé.

EvoSwitch (www.evoswitch.com) is een carrierneutraal datacenter met een groen karakter (CO2-neutraal). Het innovatieve en efficiënte datacenter heeft een oppervlakte van ruim 9000 vierkante meter en een energiecapaciteit van 20 Megawatt, met klanten zoals Koninklijke Joh. Enschedé, Parnassia Bavo Groep, Logica, NTT, Codemasters en Wikipedia.

FiberRing (www.fiberring.com) is een network service provider met een focus op netwerken in de metropolen (Metro Area Networks). Onder de klanten en partners bevinden zich bedrijven zoals TeliaSonera, KPN, PQR, RAM Mobile Data, Citrix en TATA.





Ingezonden persbericht