Gemeente Rotterdam

Wethouder Jantine Kriens deelt zaterdag 31 oktober vanaf 10.00 uur bloemen uit op de Meent in Rotterdam. Aan iedere bloem hangt een kaartje dat Rotterdammers kunnen geven of opsturen aan een mantelzorger die zij kennen.

Ook medewerkers van de GGD delen op deze dag en op zaterdag 7 en dinsdag 10 november bloemen uit op diverse plaatsen in de stad. Deze actie is onderdeel van de mantelzorgcampagne van de gemeente Rotterdam, die deze week is gestart.

Eén op de tien Rotterdammers zorgt langdurig voor een ziek gezinslid, familielid, een goede vriend of vriendin of een zieke buurvrouw of buurman. Zij worden mantelzorgers genoemd. Het merendeel vindt het vanzelfsprekend om voor hun naasten te zorgen. Toch missen mantelzorgers vaak waardering voor de hulp die zij bieden. Waardering van hun eigen sociale netwerk is juist heel belangrijk voor hen. Door het geven van de bloem of het opsturen van het kaartje, kunnen familie, vrienden of buren laten zien, dat ze het werk van een mantelzorger waarderen. Een klein gebaar, maar met grote waarde.

Stuur een kaartje
Het kaartje dat aan de bloem zit, is ook gratis verkrijgbaar bij de Stadswinkels, huisartsen, apotheken, bibliotheken etc. Via www.dedagvandemantelzorg.nl kunnen mensen een digitaal kaartje sturen aan een mantelzorger die zij kennen.

Dag van de Mantelzorg
Ieder jaar wordt op 10 november de landelijke Dag van de Mantelzorg gehouden. Speciaal voor mensen die langdurig en onbetaald voor een ander zorgen. Ook Rotterdam doet mee. Meer informatie over mantelzorg en activiteiten in de deelgemeenten is ook te vinden op www.dedagvandemantelzorg.nl.

Bron: Bestuursdienst, 26-10-2009