Tom Coronel

31 Oktober 2009

Twaalfde plaats voor Tom Coronel in kwalificatie Okayama

Dit weekend vindt op het Japanse circuit van Okayama de voorlaatste ronde van het FIA World Touring Car Championship 2009 plaats. Tom Coronel zette in de kwalificatie training voorafgaand aan de race van morgen de twaalfde tijd neer in zijn door SUNRED geprepareerde SEAT Leon TFSi. Hij was hiermee de snelste privé rijder. Voor Coronel kwam het resultaat na een tegenvallende prestatie in de vrije trainingen als een positieve verrassing.

Foto: FIA WTCC

Enige weken geleden leek Tom Coronel het evenement nog te moeten missen na een ingrijpende wijziging in het autosport budget van SEAT importeur Pon Car. Dankzij de extra steun van een aantal loyale partners werd Coronel alsnog in staat gesteld om het seizoen af te maken en zodoende een kans te houden om de Yokohama Independents Trophy, het kampioenschap voor privé coureurs binnen het WTCC, te winnen. Vandaar ook dat de auto van Coronel niet langer een oranje witte kleurstelling heeft, maar de donkerblauwe huiskleur van het kledingmerk McGregor.

Foto: FIA WTCC

Vorig jaar wist Tom Coronel nog op miraculeuze wijze één van de races op Okayama te winnen. De kans op een herhaling van vorig jaar lijkt echter klein, al blijft Coronel optimistisch. "Ik denk dat ik een klein leger aan beschermengelen heb hier in Japan. Op de één of andere manier komt het hier altijd goed. Na de vrije trainingen wist ik dat we het moeilijk gingen krijgen. Ik probeerde daarom een goede slipstream te pakken om alles uit de kast te halen. Dat leek goed te gaan toen ik achter Tarquini zat, maar helaas ging hij de pits in. Joan, mijn engineer vertelde me over de boordradio dat Rob Huff op de baan was en ik kon snel bij hem aanhaken. Hij gaf me een perfecte slipstream waarmee ik uiteindelijk de twaalfde tijd neerzette. Ik denk dat ik nu maar een regendans ga doen, wie weet helpt het en kunnen we richting de top 8 komen", aldus Tom Coronel.