Gemeente Langedijk


* Kunstgras van dichtbij bekeken

Kunstgras van dichtbij bekeken

03 nov 2009 00:00 -
Op vrijdag 9 oktober zijn de voetbalverenigingen LSVV, DTS en Vrone een dag gezamenlijk op pad geweest om een aantal bestaande kunstgrasvelden te bekijken in de regio. Dit was een initiatief van gemeente Langedijk, waarbij zij is ondersteund door HB Adviesbureau, als onderdeel van het traject om te komen tot de aanleg van kunstgrasvelden in de zomer van 2010.
LSVV krijgt dan 2 velden aangelegd en DTS 1. Omdat ook Vrone in de nabije toekomst waarschijnlijk kunstgrasvelden nodig heeft, of zij nu op de huidige locatie blijft of wordt uitgeplaatst, was zij ook van de partij. Ook de gemeente en HB Adviesbureau waren deze dag aanwezig.

's Ochtends werd er verzameld in de voetbalkantine van DTS. Van daaruit vertrok de bus, voorzien van voetbalschoenen en een net met voetballen, richting RKAV Volendam, waar de eerste bal werd getrapt op het pas aangelegde kunstgrasveld. Vanuit Volendam werd de rondgang voortgezet naar Odin '59 te Heemskerk. En na de lunch stond FC Foresters te Heiloo op de planning en werd de dag afgesloten bij HCSV Zwaluwen '30 in Hoorn.

Doel van de rondgang was het opdoen van informatie over de ontwikkelingen op kunstgrasgebied. En om met de ervaringen van deze dag de wensen en behoeften voor de aanleg van kunstgras vorm te kunnen geven. Aan de hand van deze dag gaat de gemeente verder in gesprek met de verenigingen om te komen tot een Programma van Eisen.