Reliance Globalcoms zet sterren van Stena Line's CCTV in de spotlight

03/11/2009 15:00

Text 100 B.V.

Amsterdam - 3 november 2009 - Reliance Globalcom, de leidende wereldwijde aanbieder van beheerde netwerk en communicatie services voor multinationals, carriers en consumenten, kondigde vandaag een contractuitbreiding aan met Stena Line IT Services, de wereldwijde IT service-tak van transport- en reisonderneming Stena Line. In het kader hiervan gaat Reliance Globalcom zorg dragen voor de distributie van live CCTV-opnamen over het gehele Europese netwerk van de ferry operator.

De nieuwe, tweejarige overeenkomst van ruim $3,5 miljoen betekent een uitbreiding van het partnership uit april 2007. Het omvat de levering van hoge-bandbreedte Ethernet services aan belangrijke havenlocaties in Scandinavië en Polen. Dit maakt het mogelijk om real-time beelden van CCTV-beveiligingscamera's vanaf alle locaties doorlopend door te sturen en op afstand te observeren. Door gebruik te maken van een dedicated Ethernet verbinding van 'best cost' lokale leveranciers via een enkele, consistente SLA (Service Level Agreement), realiseerde Stena Line aanzienlijke kostenbesparingen. Hierdoor hoefde er geen beveiligingspersoneel te worden ingezet, terwijl toch volledige compliantie werd geboden.

"We wisten dat we door de installatie van het CCTV-systeem en het bieden van een volledig beveiligd, betrouwbaar en redundant netwerk voor het doorgeven van de opnamen, geen beveiligingsmedewerkers hoefden in te zetten op onze locaties, terwijl we toch volledig zouden voldoen aan de nieuwe regels," zegt Hans Björkborg, IT-directeur bij Stena Line. "Reliance Globalcom heeft de afgelopen twee jaar indruk op ons gemaakt door hun flexibiliteit in netwerkontwerpen. Ook hadden we er alle vertrouwen in dat de door hen geboden hoge service assurance zou voldoen aan alle juridische eisen. De uiteindelijke oplossing overtrof onze verwachtingen op beide fronten, en heeft geleid tot aanzienlijke kostenbesparingen ten opzichte van de meer personeelsintensieve alternatieven!"

Dankzij deze nieuwe ontwikkelingen levert Reliance Globalcom een geïntegreerd MPLS en Ethernet Hybride netwerk aan Stena Lines. Dit netwerk heeft niet alleen de capaciteit om hoge-bandbreedte CCTV-opnamen door te sturen, maar kan tevens eenvoudig worden gebruikt voor ondersteuning bij videovergaderingen, Voice-over-IP (VoIP) of andere geconvergeerde communicatietoepassingen. Volledig netwerkbeheer, foutidentificatie en netwerkgebruik portals zorgen voor transparantie en service assurance naar een enkel managementpunt, ongeacht de onderliggende technologieën of carriers. Dit biedt Stena Line de mogelijkheid om prioriteit toe te wijzen aan applicatiegebruik en de kosten verder onder controle te krijgen.

"Deze aankondiging benadrukt de werkelijke waarde van onze raadgeving en de flexibiliteit die ons serviceaanbod onze klanten biedt," merkt Tom Homer, UK Managing Director van Reliance Globalcom, op. "We helpen Stena Line te voldoen aan ongebruikelijke regelgeving, en bieden de gehele onderneming tegelijk duidelijke kostenbesparingen en verbeterde netwerkconnectiviteit die mee kan groeien om zich snel aan te passen aan toekomstige bedrijfsbehoeften. Dit is illustratief voor de voordelen die onze Hybride VNO-aanpak oplevert voor ons wereldwijde klantenbestand."





http://www.relianceglobalcom.nl