Minister Eurling met landbouwvoertuigen goed op weg

03/11/2009 16:12

Veilig Verkeer Nederland

MINISTER EURLINGS MET LANDBOUWVOERTUIGEN GOED OP WEG

Donderdag bespreekt minister Eurlings zijn voorstel met de Tweede Kamer over nieuwe verkeersregels rond landbouwvoertuigen. Veilig Verkeer Nederland steunt deze maatregelen van harte, en wil graag op één punt een stap verder gaan.

Minister Eurlings wil het bezit van een rijbewijs verplicht stellen voor alle bestuurders van landbouwvoertuigen die harden willen rijden dan 25 km per uur. Voor deze categorie wil hij de maximum snelheid verhogen naar 45; dat sluit meer aan bij de snelheid van andere verkeersdeelnemers. Veilig Verkeer Nederland juicht deze maatregelen toe, omdat dit zowel de veiligheid als ook de doorstroom van het verkeer bevordert.

Veilig Verkeer Nederland wil nog wel een stap verder gaan. Dit is een uitgelezen kans om ook landbouwvoertuigen die minder hard dan 25 km per uur rijden, in het voorstel mee te nemen. Die worden vaak bestuurd door jongeren die nog geen rijbewijs hebben. En zij gedragen zich nu eenmaal niet vanzelfsprekend veilig in het verkeer.

Veilig Verkeer Nederland nodigt de minister en de Tweede Kamer uit om deze aanvulling nu mee te nemen, zodat een nog beter pakket aan maatregelen voor landbouwvoertuigen wordt ingevoerd.





http://www.vvn.nl