Uniek kwartetspel over de dood wint Funeral Award


'S-HERTOGENBOSCH, 20091103 -- Op 1 september 2009 verscheen het kwartetspel `Niet hier, wel dichtbij', van therapeute Larissa van der Molen. Zij heeft een bijzonder creatief middel ontwikkeld waarmee je kinderen voor kunt bereiden op de dood en de uitvaart van een ouder, broertje, zusje of een ander lief persoon. Het is een spel voor kinderen en de volwassenen om hen heen (ouders, familie, docenten, hulpverleners, uitvaartondernemers, etcetera). Op 12 september 2009 hebben het Awardcomité, de Kwaliteitsraad en het Bestuur van de Stichting IFA Nederland het kwartetspel Niet hier, wel dichtbij genomineerd voor de International Funeral Award (IFA) 2009.

Tijdens een enerverende gala-avond in Aarschot (België) op 24 oktober 2009 is het kwartetspel Niet hier, wel dichtbij en daarmee Praktijk De Troostboom uitgeroepen tot winnaar van de Funeral Award in de categorie `'Beste product voor toeleveranciers in de uitvaartsector - Particulier''. Deze categorie telde acht andere kandidaten.

Het kwartetspel Niet hier, wel dichtbij brengt kinderen, samen met hun ouder(s) of begeleider(s), spelenderwijs in aanraking met het onderwerp `de dood' en alles wat daar mee te maken heeft. Het kwartetspel is zeer informatief en bevat foto's, teksten en andere afbeeldingen waarmee het onderwerp `de dood' bespreekbaar wordt. Het boekje bij het spel geeft veel bruikbare achtergrondinformatie.

De jaarlijkse uitreiking van de Awards wordt georganiseerd door de IFA (International Funeral Awards). De Award wordt ook wel de Oscar van de uitvaart genoemd.
De IFA wil een brug slaan tussen de professionals en de burger en de drempelvrees voor de dood doorbreken en bespreekbaar maken. Het kwartetspel Niet hier, wel dichtbij, dat sinds 1 september 2009 officieel op de markt is, voldoet bij uitstek aan deze eisen. Meer info over de Funeral Awards is te vinden op www.funeralawards.com.

Larissa van der Molen (1977), verlies & rouwtherapeut van Praktijk De Troostboom: "Ik voelde de hele week al een gezonde spanning. Toen ik uiteindelijk tot winnaar werd uitgeroepen en het bijbehorende fraaie beeldje op het podium in ontvangst mocht nemen was ik dolgelukkig en vooral heel trots."

"Met het winnen van deze unieke Award verwacht ik veel extra kinderen en volwassenen te kunnen bereiken. Via het spel kan ik hen helpen met het bespreekbaar maken van de dood en alles wat daar mee te maken heeft."

Binnenkort zullen diverse foto's en een filmpje van de uitreiking op de website www.niethier-weldichtbij.nl/ te zien zijn.

Het kwartetspel wordt in eigen beheer uitgegeven en is te verkrijgen bij
Praktijk De Troostboom. De kosten bedragen ¤ 39,95 (excl. 19% BTW en verzendkosten binnen Nederland).

Voor bestellingen en meer informatie:
Praktijk De Troostboom
Larissa van der Molen
p/a Antoon der Kinderenlaan 3
5212 AA 's-Hertogenbosch
e-mail: niethierweldichtbij@gmail.com
mobiel: 06 - 51 18 97 28





Ingezonden persbericht